Ďuríková verí v pretavenie tlaku do dobrých výkonov na ihrisku

Na svetovom šampionáte 2017 hrala ako čerstvá akvizícia Vítkovíc, na ten aktuálny už cestovala ako členka zostavy SC Classic. Alžbeta Ďuríková nám počas sústredenia v Českej republike porozprávala, ako sa cíti pred svojím piatym seniorským šampionátom.
 
 
Svoju seniorskú šampionátovú premiéru si odkrútila Alžbeta Ďuríková v roku 2011, zhodou okolností, práve vo Švajčiarsku, a to vo veľmi mladom veku. Po tomto turnaji stále mohla absolvovať dve majstrovstvá sveta ako juniorka a následne ďalšie štyri už ako členka reprezentačného A-tímu. "Partia je dobrá, ako vždy. S dievčatami si rozumieme, akurát momentálne máme problém s viacerými zranenými hráčkami. Napriek tomu pevne verím, že sa do majstrovstiev sveta dajú dokopy," podelila sa o svoje dojmy pred vrcholom reprezentačnej sezóny, ktorý štartuje v prvú decembrovú sobotu.

 

Slovenský ženský tím sa pýši faktom, že od dvanásteho miesta v St. Gallene sa na každom ďalšom šampionáte umiestnil vyššie ako na predošlom. Po piatej priečke v Bratislave to už vyznieva ako poriadny bič, ktorý si florbalistky na seba uplietli: "Naším veľkým snom je zabojovať tento rok o medailu, ale pri realistickejšom pohľade, jednoznačne musíme uhrať aspoň to naše minuloročné piate miesto," presvedčene hovorí Ďuríková s vedomím, že najväčším konkurentom tým pádom bude Lotyšsko: "Vieme ako Lotyšky hrajú, vieme, že sme od nich lepšie a musíme to ukázať aj na ihrisku. Nesmieme sa zľaknúť pár inkasovaných gólov, ale dokázať, že sme kvalitnejším tímom."

 

V nominácii je až deväť hráčok, ktoré čaká premiéra na ženských MS. O to väčšie očakávania budú od ich skúsenejších spoluhráčok, ktoré budú musieť kľúčové momenty brať na seba. Bývalá hráčka Nemšovej, Tvrdošína či Vítkovíc sa však toho nebojí: "Už pred dvomi rokmi v Bratislave sme na seba cítili tlak aj veľký záujem médií a fanúšikov. Tréner nás na to pripravuje, dostáva nás pod tlak na každom tréningu, snaží sa nás vyprovokovať, zvýšiť na nás hlas a je dôležité, aby sme toto všetko potom preniesli aj na samotné majstrovstvá a zvládli ich."

 

Florbalová eufória, ktorú náš reprezentačný tím spôsobil pred dvomi rokmi, rozhodne dodá chuť a odhodlanie aj teraz. Napriek tomu sa nedá očakávať, že zápasy Slovenska bude sprevádzať až taká skvelá kulisa. "Podpora, akú sme mali v domácom prostredí, nám bude chýbať. Každá jedna hráčka na to veľmi rada spomína a taký šampionát možno už nikdy nezažijeme. Vieme, že Švajčiarsko je drahá krajina, ale veríme, že sa podarí ľudí dostať do hál a pomôže nám to vyhecovať sa k čo najlepšiemu výkonu," dodáva prianie na koniec Ďuríková.



Odoberajte newsletter