Erik Kočkár na skusy do Dánska

Slovenský florbalista Erik Kočkár si bude v sezóne 2020/2021 obliekať dres družstva Odense Floorball Club v dánskej druhej najvyššej súťaži. Vo vlasti hral naposledy za Florko Košice. Primárny dôvod jeho odchodu na sever Európy však nie je športový.

 

„Do Odense prichádzam kvôli štúdiu na vysokej škole. Našiel som na internete klub, ktorý v tomto meste pôsobí, tak som ich kontaktoval, či by som mohol s nimi hrať. Po pozitívnej odpovedi zo strany klubu sme začali riešiť prestup,“ povedal Erik Kočkár pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB).



V Dánsku pôsobí aj iný Slovák, Šimon Bučko, ktorý háji farby prvoligového Benlöse. „So Šimonom sa poznáme a viem, že hrá v Dánsku, hoci neviem, kde presne. Žiadna komunikácia medzi nami sa však ohľadom môjho prestupu neuskutočnila,“ uviedol 22-ročný florbalista, ktorý sa vo Florku venoval aj trénovaniu mládeže. 

Jeho priority v Dánsku sú jasne stanovené. „Do Dánska prichádzam hlavne kvôli štúdiu, florbal budem brať ako výplň voľného času. Študovať budem robotiku,“ ozrejmil. Celý predošlý ročník vynechal, na extraligovej palubovke sa predstavil naposledy v marci 2019 v play-off proti AS Trenčín. 

„Ako som už povedal nemám veľké očakávania, pretože florbal tu beriem ako ‚bokovku‘. Samozrejme, ak môj voľný čas nebudú obmedzovať študijné povinnosti, tak sa budem snažiť pomôcť klubu čo najviac, či už na ihrisku, alebo mimo neho,“ uzavrel Kočkár. 



Odoberajte newsletter