EXTRALIGA JUNIOROV: Florko otočilo semifinálovú sériu a vo finále vyzve trenčianske AS

Zatiaľ čo trenčianske AS už začalo pripravu na finále, Florko si postup vybojovalo až vo včerajšom rozhodujúcom zápase na domácej pôde. Majster najvyššej súťaže juniorov bude z Košíc alebo z Trenčína 


FK Florko Košice vs Snipers Bratislava | STAV SÉRIE 3:2

Dramatický priebeh ponúkla semifinálová séria medzi Snipers a Florkom. Snajpri odchádzali z Košíc z vedením 2:0 v sérii a už v sobotu mohli spečaťiť postup do finále. Obhajca titulu viedol v 3. zápase ešte v 40. minúte 5:2 a všetko vyzeralo tak, že pohodlne dokráčajú do finále. Opak bol ale pravdou, Florko zmobilizovalo všetky sily a v záverečnej časti dokonalo otočilo skóre. Vtedy ešte nikto nemohol tušiť, že to bude štart celkového a veľkého obratu v sérii. 

V 5. zápase semifinále 6-gólový Michal Bačišin. FOTO: Marek Andrejko


Nedeľný 4. zápas priniesol tentokrát opačný priebeh a hostia z Košíc od začiatku duelu viedli až dokráčali k vyrovnaniu série. 2:2 - séria presunutá do Košíc na rozhodujúci zápas. 

Stredajší večer patril zo začiatku hosťom, ktorí šli do vedenia, keď v 5. minúte skóroval Patrik Pacek. Pre hostí ale išlo o posledný gól zápasu a celej série. Kapitán Florka - Michal Bačišin naštartoval neuveriteľný gólostroj domácich, ktorý sa zastavil na čísle 11. Bačišin k nemu prispel hneď šesťkrát a po zápase mal neopísateľné pocity: "Tieto pocity sú neopísateľné. Je to neskutočná radosť, že takáto partia aká sa tu poskladala počas sezóny dokráčala až do finále. Je to dôsledok toho, že máme najvyššie ambície. Dnes mi to tam jednoducho padalo zo všetkého a zápas som si naplno užil." 

Obhajca titulu Snipers Bratislava po prehre v semifinále ukončil sezónu na 4. mieste. 

Sklamaný Martin Lauko (Snipers) po prehre proti Florku. FOTO: Michal Tarabík/Floorball Frames


1. FBC Florbal Trenčín vs FBK AS Trenčín | STAV SÉRIE 0:3

Úplne odlišný priebeh mala druhá semifinálová séria medzi trenčianskymi rivalmi. AS zvládlo oba domáce zápasy veľmi tesne. Prvý v predĺžení v pomere 8-7 a druhý 3-2 v riadnom hracom čase. S vedením 2-0 na zápasy sa séria presunula na pôdu FBC, kde vo výbornej atmosfére hnali svojich hráčov dopredu oba fanúšikovské tábory. Domáce FBC viedlo ešte pred poslednou tretinou 6-4 ale potom sa rozbehlo doslova gólové ródeo. Hra sa prelínala zo strany na stranu a góly začali viac pribúdať do domácej svätyne. 1. FBC nezložilo zbrane a vyrovnalo aj na 7-7 ale odvtedy už nedokázalo prekonať Patinu v bráne AS a séria sa tak pre neho skončila už v semifinále. Po prehre Snipers obsadili zverenci Jána Holovku bronzovú priečku. Pre AS Trenčín ide o historický úspech v podobe prvého finále. 

„Florbal je o chybách a tých sme dnes urobili viac my. Žiaľ, niektoré z nich boli fatálne a stáli nás tento zápas. Pri našom trojgólovom vedení súper očividne strácal pôdu pod nohami, bohužiaľ sme mu sami pomohli vrátiť sa do zápasu. Séria bola naprosto vyrovnaná a i keď nám to výsledkovo nevyšlo, každý takýto zápas je pre chlapcov cennou skúsenosťou do ďalšej kariéry. Za vystúpenie počas celej sezóny by som sa im chcel poďakovať.“ prezradil pre web 1. FBC tréner Ján Holovka. 

Hráči FBC a AS počas 3. zápasu semifinále. FOTO: Peter Kapusta


Tesne po zápase sme vyspovedali trénera AS - Patrika Bulka, ktorý neskrýval nadšenie: "V prvej a druhej tretine nám to veľmi nevychádzalo. Po druhej tretine som chlapcom dal jasne najavo, že nie som spokojný s predvedenou hrou. Som rád, že sme zápas v priebehu pár minút otočili. Chlapci si to zaslúžili, za prácu počas celej sezóny na tréningoch a musím povedať, že ak má byť niekto spravodlivým finalistom, tak sú to chalani z AS Trenčín." 

Finalisti AS Trenčín. FOTO: AS Trenčín Florbal


Finálová séria Extraligy juniorov štartuje 1. apríla v Košiciach. 



Odoberajte newsletter