Slovensko bude mať zastúpenie na Champions Cupe 2023

Slovenský florbal bude mať zastúpenie na Champions Cupe - Európskom pohári majstrov, najvyššej európskej klubovej súťaži vo florbale pod hlavičkou Medzinárodnej florbalovej federácie (IFF) 

Vo fínskom meste Lempäälä sa cez víkend 7.- 8.1. predstavia majstrovské tímy z elitnej svetovej štvorky - Švédska, Fínska, Česka a Švajčiarska 


V dresoch českých zástupcov nastúpia aj slovenské mená, ktoré už dlhodobo patria k reprezentačným stáliciam.

České majsterky z FBC Ostrava, v ktorej drese nastupuje 5 Sloveniek, čaká v sobotu semifinálový súboj proti fínskemu majstrovi TPS Salibandy.

IFF si v rámci predstavovania tímov všimla hneď dve elitné slovenské reprezentantky, aktuálne siedmu najproduktívnejšiu hráčku na MS žien v histórii - Paulínu Hudákovú, ktorá zároveň drží aj rekord v počte získaných bodov na jednom šampionáte 27 bodov (12+15), ktoré získala na šampionáte v Bratislave v roku 2017, kde Slovenky dosiahli 5. miesto. Rovnako si všimlo aj kapitánku juniorskej reprezentácie Slovenska - Lindu Pudišovú, ktorá absolvovala už dva seniorské šampionáty. Okrem nich pôsobia v tíme aktuálnych českých majsteriek aj brankárka Jana Dupčáková, Laura Chúpeková a Kristína Hudáková. 

Prezentácia FBC Ostrava - https://bit.ly/3vx6fQX

Turnaj sa uskutoční v nádhernej a modernej aréne Bläk Boks, ktorá sa nachádza v obchodnom centre Lempäälä Ideapark - pozrite si video z jej útrob https://lempaala.ideapark.fi/blakboks/

Bläk Boks - domovský stánok florbalového klubu Classic. FOTO: voionmaatanaan.net


ROZPIS TURNAJA. Zdroj: IFF

Všetky ďalšie informácie a výsledky nájdete TU: https://floorballchampionscup.sport/tournament/ 

Zápasy budete môcť sledovať v aplikácii IFF. 

 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter