Ferenčíkovej šieste superfinále: Vítkovice môžu zakončiť sezónu bez prehry

Florbalistky Vítkovíc čaká zajtra posledný zápas v sezóne. Okrem toho, že môžu získať titul v extralige žien, prípadné víťazstvo by znamenalo, že ligovým ročníkom 2020/2021 prešli bez jediného nezdaru. V základnej časti vyhrali hráčky ostravského klubu všetkých 22 duelov a vo štvrťfinále i semifinále vyradili súperky v najkratšom možnom čase. V pozícii kapitánky pri tom bola skúsená slovenská reprezentantka Denisa Ferenčíková.

 

Znepríjemniť Vítkoviciam záver sezóny chce pražský Chodov, ktorý obsadil v základnej časti druhé miesto. „Atmosféra je výborná. Celý tím sa teší na vrchol sezóny. To čakanie je ale trochu dlhšie a už by sme to mali rady úspešne za sebou. Snažíme sa čo najlepšie pripraviť a veríme, že to dobre dopadne,“ uviedla Denisa Ferenčíková v rozhovore pre Český florbal. 

 

Dosiaľ posledný duel odohrali florbalistky Vítkovíc ešte 16. mája, pred superfinále si teda užili takmer mesiac bez zápasu. Záverečné stretnutie ročníka bude špeciálne aj v tom, že na rozdiel od väčšiny zápasov, si ho v obmedzenom množstve budú priamo v hale môcť užiť aj fanúšikovia. „Oproti ostatným zápasom v tejto sezóne to bude konečne zmena. Sme rady, že do haly môže prísť časť našich rodín, kamarátov, blízkych a verných priaznivcov. Budeme si to chcieť spoločne užiť a verím, že im všetkým dáme ako poďakovanie za podporu ten najkrajší darček,“ hovorí kapitánka Vítkovíc.

 

Pre dvadsaťdeväťročnú reprezentantku SR to bude už šieste superfinále. Vítkovice sa z majstrovského titulu tešili v sezónach 2017/2018 i 2018/2019, vlani sezónu nedohrali a šampióna sme nespoznali. „Superfinále je vždy jedinečné. Ťažko povedať, či tam hrajú skúsenosti nejakú významnú rolu. Keby sa hrala finálová séria, verím, že by to mohol byť rozhodujúci aspekt. Ale hráme superfinále, ktoré ideme vyhrať. Stále sa hovorí o tom, ako Chodov výrazne obmenil káder a že má mladé hráčky, ale vieme, že to bude veľmi nepríjemný súper. Bude proti nám stáť silný tím, ktorý ukazoval vysokú kvalitu už v základnej časti. Oba tímy však začnú na rovnakej štartovej čiare,“ uzavrela rodáčka z Tvrdošína.

 

Superfinále českej extraligy žien je na programe zajtra od 12.30 hod v pražskej UNYP Arene a sledovať ho naživo môžete TU. Za Vítkovice hrajú okrem Denisy Ferenčíkovej aj ďalšie Slovenky – Alžbeta Ďuríková, Lenka Lenčešová a Michaela Šponiarová. Na súpiske Chodova figuruje Kristína Belicová.   



Odoberajte newsletter