Fínsky kouč Kettunen zostáva pri kormidle mužov Česka do konca roka 2021

Výkonný výbor Českého florbalu potvrdil návrh Komisie reprezentácie a medzinárodného rozvoja, aby fínsky kou Petri Kettunen zotrval pri kormidle mužského reprezentačného družstva Čiech do konca roku 2021 a dokončil tak súčasný cyklus, ktorého vrcholom sú majstrovstvá sveta v Helsinkách. Tie boli z decembra o jeden rok posunuté.

 

Súčasná pandémia však zapríčinila odloženie svetového šampionátu a Česi tak riešili aj otázku hlavného trénera. „Zvažovali sme rôzne varianty aj s ohľadom na skutočnosť, že tréner Kettunen mal od januára budúceho roku nastúpiť do nového zamestnania vo Fínsku. Napokon sme sa po vzájomnej diskusii a vyhodnotení si spoločnej spolupráce v posledných mesiacoch, ktorá vytvorila v tíme pozitívnu atmosféru, na predĺžení súčasnej zmluvy do konca majstrovstiev sveta mužov v roku 2021,“ píše stanovisko predsedu reprezentačnej komisie Václava Culku na oficiálny web Českého florbalu.

 

Kettunen tak povedie český národný tím aj do druhého šampionátu. „Od prvej chvíle, keď bolo jasné, že sa majstrovstvá sveta budú posúvať, som chcel pri družstve zotrvať a dokončiť to, na čom spoločne už niekoľko rokov pracujeme,“ potvrdil svoj záujem fínsky kouč.

 

Aby mohol pri českom národnom tíme pokračovať, musel sa vzdať svojej plánovanej pozície vo fínskom klube Eerikkilä Sport, v ktorom mal pracovať od januára na plný úväzok. „Je pravdou,k že  som si musel vybrať. Mojim hlavným záujmom bolo pokračovať pri českej reprezentácii a tomu som všetko podriadil. Cítim z tímu obrovskú chuť a príležitosť na spoločný úspech a teším sa na spoločný rok,“ povedal Kettunen pre Český florbal.

 

Viac si môžete prečítať TU.



Odoberajte newsletter