Florbal už aj na Liptove! Nový klub a športová trieda v Liptovskom Mikuláši

Florbal ožíva aj na Liptove. V Liptovskom Mikuláši, okrem nového klubu - FBK SpartanS Liptovský Mikuláš, vzniká aj športová trieda na ZŠ Demänovská ulica v Palúdzke pre florbalistov a florbalistky.

Florbal si tak môže "zapichnúť" ďalší pomyselný špendlík na mape Slovenska. 

Florbal spája už aj v Liptovskom Mikuláši. FOTO: ZŠ Demänovská ulica v Palúdzke


Základná škola Demänovská ulica v Palúdzke v Liptovskom Mikuláši otvorila v tomto školskom roku florbalovú triedu pre žiakov a žiačky 5 ročníka ZŠ. Pre potreby tohto športu má škola výborné priestorové aj materiálne zázemie a výbornú spoluprácu s novovzniktutým Florbalovým klubom FBK SpartanS Liptovský Mikuláš. Florbalisti budú zdieľať športovú triedu spolu s plavcami.

Slávnostného otvorenia školského roku v Liptovskom Mikuláši sa zúčastnil aj prezident SZFB v spoločnosti primátora mesta Jána Blcháča. Odovzdaním štartovacieho balíčka prezidentom SZFB pre novovzniknutý klub v SZFB a slávnostným prestrihnutím pásky sa oficiálne začala spolupráca medzi športovým klubom a Základnou školou v tej najlepšie možnej forme.

"Uvedomujeme si, že v dnešnej elektronickej dobe je dôležité rozvíjať aj športového ducha. Dlhodobo podporujeme mladé talenty a snažíme sa vychovávať nových reprezentantov krajiny. Z našich šiestich mestských škôl ponúkajú až štyri vzdelávanie s rozšíreným vyučovaním športovej prípravy. Máme triedy zamerané na futbal, gymnastiku, hokej, plávanie a teraz k nim pribudol aj čoraz populárnejší florbal," povedal počas slávnostného otvorenia primátor Liptovského Milkuláša Ján Blcháč.

Pokračuje prezident SZFB: “Z pohľadu regionalizácie som veľmi rád, že sa podarilo florbalové semienko zasiať aj do ďalšieho športového mesta Liptovský Mikuláš. Nový klub FBK SpartanS LM v prepojeni na florbalovú športovú triedu so zanietenými ľuďmi okolo p.Lukáča má veľký potenciál. Pre slovenský florbal je veľmi dôležité, keď kluby pri svojom vzniku stavajú na mládeži a idú cestou vychovy od základu”


Už v tejto sezóne by sa mal klub predstaviť v dvoch mladežnickych kategóriach, staršej prípravky a mladších žiakoch. Držíme Liptovskému Mikulášu palce a tešíme sa na ďalšiu vzájomnú spoluprácu.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter