Slovenské elitné rozhodcovské dvojice opäť na medzinárodnej scéne

Elitné rozhodcovské dvojice zo Slovenska, Roman Cíbik - Michal Tomáš a Roman Sklenica s Tomášom Beňom absolvovali počas septembrového asociačného termínu medzinárodné turnaje a opäť tak nabrali ďalšie cenné skúsenosti z medzinárodného florbalu. 

Cíbik s Tomášom sa predstavili na turnaji v rámci Euro Floorball Tour v českom Ústí nad Labem a aj pred televíznymi kamerami odpískali zápasy žien z TOP 4 svetového renkingu. Odpískali všetky zápasy domácej reprezentácie pred skvelou kulisou a čerešničkou bolo finále turnaja, ktoré vyhrali práve Češky a po nájazdovej dráme zdolali Švédsko vôbec prvýkrát v histórii. 

Roman Cíbik a Michal Tomáš po finále EFT2023. FOTO: Český florbal


Ďalšia elitná rozhodcovská dvojica Roman Sklenica a Tomáš Beňo si zapískali na medzinárodnom turnaji Nations Cup. Viac nám prezradili samotní arbitri. 

"Dostali sme príležitosť sa zúčastniť turnaja Nations Cup, ktorý organizovala nemecká florbalová federácia v mestách Weissenfels a Naumburg. Bol to vôbec prvý turnaj v kategórii U23 - zúčastnili sa na ňom mužská reprezentácia Nemecka, mužské reprezentácie do 23 rokov z Česka, Fínska, Švajčiarska a prakticky mužské reprezentačné "béčko" zo Švédska. Turnaj bol "len" prípravný, nehralo sa o žiadne trofeje ani poradie. Navyše jediný tím, ktorý odohral zápasy so všetkými súpermi bolo domáce Nemecko, čo na druhej strane bola pre nich určite vynikajúca príprava."

"Nomináciu sme dostali na 4 zápasy: Česko-Fínsko, Nemecko-Fínsko, Česko-Švajčiarsko a Nemecko-Česko. Boli to všetko pre nás výborné zápasy, a zároveň množstvo nových skúseností. Pískať zápasy TOP4 je vždy super, a sme za to naozaj vďační. Je fajn vidieť, vnímať a zvykať si na reprezentačný florbal týchto top krajín, kde už nejde len o samotnú hru, ale aj o množstvo "vedľajších", a pre diváka nie vždy viditeľných maličkostí v daných zápasoch. Netreba však zabúdať ani na našu druhú dvojicu - Roman Cíbik, Michal Tomáš, ktorí odviedli super robotu na ženskom EFT v Česku." ukončila dvojica Sklenica-Beňo a je vidieť, že kolegialita v rámci rozhodovania funguje viac ako dobre.

Obom slovenským dvojiciam a aj ďalšim rozhodcom a rozhodkyniam prajeme pevné nervy a správne rozhodnutia do ďalšej sezóny. 

Roman Sklenica a Tomáš Beňo na Nations Cupe. FOTO: Floorball Deutschland



Odoberajte newsletter