Slovensko bude opäť žiť florbalom! Blíži sa Medzinárodný deň florbalu 2024

V roku 2016 zaviedla Medzinárodná florbalová federácia dátum 12. apríl ako deň osláv Medzinárodného dňa florbalu. Po roku tu tak bude ďalší ročník dňa, počas ktorého žije Slovensko florbalom ešte viac ako kedykoľvek.

Heslo "s florbalkou do školy" bude opäť platiť na slovenských školách a my tento významný florbalový deň oslávime tentokrát v Košiciach 

Už tretíkrát oslávime unikátnym spôsobom podujatie s názvom Medzinárodný deň florbalu 2024. V roku 2022 sme osobne zavítali do Záhorskej Bystrice na ZŠ s MŠ Hargašova, minulý rok to bola Bratislava a ZŠ Černyševského a tentokrát budeme v Košiciach na Základnej škole Tomášikova. Florbalom ale budú žiť školy po celom Slovensku. Od rána do večera uvidíte na našich sociálnych sieťach originálne videá alebo fotografie z florbalových aktivít, ktoré si pripravia žiaci, žiačky, učitelia, učiteľky, florbaloví nadšenci alebo tí, ktorí si ho vyskúšajú prvýkrát.

Florbalka a loptička bude neoddeliteľnou súčasťou tohto dňa, všetko s cieľom rozhýbať Slovensko a vyvolať opäť doslova florbalovú horúčku. Podarilo sa nám to už dvakrát a my vieme, že aj tentokrát to bude krásny deň plný radosti a nadšenia. Pretože florbal je šport pre všetkých. Tak nech to vedia všetci na Slovensku ale aj vo svete! 

Florbal - šport pre všetkých 

Chceme, aby si deti vo svojej škole napríklad počas hodín telesnej výchovy, počas veľkej prestávky alebo po vyučovaní, alebo v telocvični, vonku na dvore, s chuťou zabehali, zahrali si florbal, pretože šport a pohyb sú skvelé v akejkoľvek podobe. Fotografia, video ako spomienka nesmú chýbať. Všetko pod heštegom #medzinarodnydenflorbalu. A keďže hráme vždy fair-play, tak veríme, že si florbal vyskúša skutočne každý. Aj tí, ktorí florbalku nemajú alebo si ho nikdy nemohli vyskúšať. Budeme sa tešiť, ak im florbalku aspoň na chvíľu požičajú ich kamaráti a spolužiaci. Šport totiž spája a pekné gesto nás robí lepšími. Aj preto nerátame počet prinesených florbaliek do škôl ani počet zapojených žiakov, žiačok, pretože veríme, že v tento deň si florbal vyskúšajú všetci.

Fantázii sa medze nekladú a ako už býva zvykom, školy si na tento deň pripravujú rôzne florbalové aktivity. Či už ide o turnaje, zápasy pod holým nebom, v telocvičniach, na chodbách, preverenie a porovnanie florbalových zručností alebo ďalšie aktivity, ktoré vyčaria úsmev na perách a pri ktorých sa deti aj trošku zapotia. 

Hm...čože vymyslíme na Medzinárodný deň florbalu 2024?...


Florbal na základných a stredných školách už skutočne veľkú obľubu. Dôkazom sú školské súťaže, turnaje, florbal ako súčasť telesnej výchovy alebo krúžkovej činnosti. Sme veľmi radi, že aj tento rok sme na Medzinárodný deň florbalu získali záštitu od Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky.

Už teraz sa tešíme na vaše fotografie, videá a na všetko, čo nám Medzinárodný deň florbalu 2024 prinesie. Nech žije florbal! Kde? Po celom Slovensku. Kedy? No predsa v piatok 12. apríla. 



Odoberajte newsletter