Florbalová rodina sa opäť rozrastá, vitajte Floorball Academy Trnava!

Len pred nedávnom sme medzi novými členmi Slovenského zväzu florbalu privítali klub FBC Inferno Močenok. Neubehol ani mesiac a naše rady sa opäť rozrástli. Novým prírastkom zväzu je Floorball Academy Trnava! Prezident SZFB Martin Kopejtko neváhal a zavítal do „malého Ríma“, kde osobne členom klubu odovzdal štartovací balíček.

 

„Touto cestou chcem veľmi pekne poďakovať pánovi Martinovi Kopejtkovi za osobné stretnutie. Keď som ho kontaktoval, nečakal som okamžitú odpoveď, čo ma veľmi milo prekvapilo. Som veľmi rád, že som ho spoznal ako človeka a prezidenta zväzu a že sme sa mohli stretnúť aj v takej zložitej situácii, aká momentálne panuje. Ako som spomínal, chceme spolu s kolegom Michalom Duranom vybudovať stabilný florbalový klub zameraný na deti a mládež. Aj táto osobná návšteva prezidenta a plodný rozhovor ma utvrdil v tom, že sme sa vybrali správnym smerom a vzájomná spolupráca nás posunie vpred. Ďakujeme aj za materiálnu podporu a tešíme sa na ďalšie spoločné akcie,“ povedal Boris Sztruhár, predseda klubu Floorball Academy Trnava

 

Návšteva priamo na tréningu nenechala Martina Kopejtka chladným. Keďže vo florbale, presnejšie v Košiciach, za mnohé roky niečo vybudoval, vždy sa veľmi teší ak vidí nových nadšencov, ktorí začnú budovať klub od základov a tým je rozhodne mládež. „Mal som možnosť sa osobne stretnúť s dvomi zanietenými ľuďmi, ktorí pracujú na rozvoji florbalu vďaka novému klubu Floorball Academy Trnava. Klub disponuje širokou základňou mládeže a dokonca už v niekoľkých vekových kategóriách na regionálnej úrovni aj súťaží a veľmi sa tešia na záverečné podujatia sezóny, no len v prípade, že nám bude umožnené ich zorganizovať. Rád som privítal v našej florbalovej rodine ďalší klub, ktorý je ochotný budovať svoje štruktúry od základov a teda od mládeže. Nahliadol som do kuchyne klubu a priestorov, v ktorých pracujú a taktiež som sa zúčastnil na tréningovom procese, ktorý dokázali aj v tejto náročnej situácii udržať tým, že spojili niekoľko kategórii. Je na nich vidno odhodlanie a chuť pracovať a som veľmi rád, že sme v krátkom čase mohli opäť podporiť štartovacím balíčkom ďalší klub, ktorý chce robiť dobré meno svojmu mestu, ale aj Slovenskému zväzu florbalu. Verím tomu, že časom posunie do reprezentačných výberov ďalšie mladé talenty,“ povedal Martin Kopejtko.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter