Fortuna florbalová extraliga sa preklápa do semifinálovej fázy

Najvyššia súťaž mužov pokračuje semifinálovou fázou. V play-off Fortuna florbalovej extraligy sú už len štyri najlepšie tímy 

Uvidíme aj reprízu minuloročného semifinále a v hre je aj repríza finále z minulého ročníka. Kto postúpi do boja o titul? 


Fortuna florbalová extraliga sa preklopila do semifinálovej fázy. Do TOP 4, podľa očakávania, prenikol obhajca titulu 1.FBC Florbal Trenčín, ktorý vo štvrťfinále jednoznačne vyradil Snipers Bratislava 3:0 na zápasy a vo všetkých dueloch uštedril súperovi dvojciferný počet gólov. V poslednom zápase na pôde Snipers dokonca ani raz neinkasovali a reprezentačný brankár Jakub Klobučník si udržal čisté konto. 

V Mestskej športovej hale v Trenčíne odštartujú majstri semifinálovú sériu proti Lidu v sobotu aj v nedeľu od 17:00. Favorit zostáva nezmenený, keďže 1. FBC vyhral základnú časť, ale Lido už v tejto sezóne ukázalo, že vie prekvapiť a potrápiť papierových favoritov. Práve vo štvrťfinále si poradili s tabuľkovo lepšie postaveným AS Trenčín, keď o postupe rozhodli po štyroch zápasoch. (3:1 na zápasy pre Lido). Oba tímy disponujú troma kompletnými formáciami a Lido si uvedomuje nielen silu súpera ale aj svoje kvality. "Ak chceme byť úspešní aj v semifinále, musíme zlepšiť aj stránku mentálnu, a teda trpezlivosť a koncentráciu na úkor emócií, aj keď aj v tejto činnosti sme sa výrazne počas tejto série posunuli smerom k lepšiemu." povedal pre web ŠK Lido tréner Jakub Horecký. 

Navyše, Lido už raz v tejto sezóne FBC zdolalo. Stalo sa tak v 18. kole, keď na domácej pôde vyhralo 7:4. V prvom zápase dlhodobej časti bol úspešnejší Trenčín. Zvíťazil 8:4. Zaujímavé bude sledovať aj to, ako sa bude dariť najproduktívnejším hráčom oboch tímov - Tomášovi Kvasnicovi (FBC) a Lukášovi Nôtovi (Lido). Favorit v tejto sérii je stanovený jasne, ale o všetkom sa rozhodne na ihrisku. 

Radosť hráčov ŠK Lido po postupe do semifinále. FOTO: Hugo Votruba


V druhej semifinálovej sérii si zmerajú sily 3. tím po základnej časti Florko Košice a úradujúci vicemajster Tsunami Záhorská Bystrica. Florko má v nohách maximálny počet zápasov, keď si postup do TOP 4 zabezpečilo až po výhre nad Nižnou v poslednom piatom zápase. V stredu večer, pred výbornou kulisou, predviedlo dokonalý obrat v krátkom časovom úseku. Ešte v 54. minúte prehrávalo 2:4 ale rýchla gólová smršť a čistý hetrik Jozefa Kriša absolútne zmenil priebeh duelu. Florko si zabezpečilo postup medzi najlepšie štyri tímy po minuloročnom nezdare v sérii proti mestskému rivalovi ATU. 

Tsunami patrí dlhodobo k play-off tímom, ktoré vedia naladiť formu na ten správny čas. Potvrdilo to aj v sérii proti Žiline, ktorá skončila po základnej časti na druhom mieste. Vyhrali hneď úvodný duel na pôde "kobyliek", v druhom síce prehrali po predĺžení ale následne si v domácom prostredí zabezpečili postup. (3:1 na zápasy) 

Florko skončilo po dlhodobej základnej časti na 3. mieste a svojho semifinálového súpera zdolalo v oboch prípadoch. (6:4 doma a 12:7 vonku) 

Nadviažu na tieto víťazstvá? Alebo potvrdí Tsunami, že to v play-off jednoducho vie? Zápasy budete môcť sledovať naživo na Huste.tv. Séria štartuje už v sobotu v Košiciach od 17:00, následne pokračuje v nedeľu od 16:00. Zaujímavé bude sledovať aj to, v akej forme sa predstavia gólový lídri oboch tímov - Martin Kátlovský a Peter Banga. 

Radosť hráčov Florka po postupe do semifinále. FOTO: Marek Andrejko. 


Okrem semifinálových sérii bude pokračovať aj play-down medzi Prešovom a Capitolom v boji o udržanie sa v najvyššej súťaži. Stav série zatiaľ vyrovnaný 1:1. O ničom tak nie je ani zďaleka rozhodnuté. 

 

SOBOTNÝ PROGRAM

NEDEĽNÝ PROGRAM


Pokračuje aj súťaž o najrýchlejší gól play-off Fortuna florbalovej extraligy, ktorej víťaz získa 500 eur od partnera slovenského florbalu - Fortuna. Zatiaľ vedie hrajúca legenda florbalu na Slovensku - Juraj Matejka. V štvrtom zápase série proti Lido Bratislava skóroval v čase 0:53.



Odoberajte newsletter