1. FBC po dvoch domácich výhrach nad Tsunami blízko k obhajobe titulu

Finále Fortuna florbalovej extraligy má po úvodnom hracom víkende veľmi blízko k obhajobe titulu úradujúci majster 1. FBC Florbal Trenčín.
V oboch domácich dueloch pred kamerami Arena Sport a výborne zaplnenou Mestskou halou v Trenčíne mali navrch domáci hráči a na svojich florbalkách budú mať na Veľkonočnú nedeľu majstrovský mečbal. 


FINÁLE FORTUNA FLORBALOVEJ EXTRALIGY - STAV SÉRIE 2:0 PRE 1. FBC Florbal Trenčín /na 3 víťazstvá/


O úvodný gól prvého finále sa postaral domáci Lukáš Poruban. Prvá časť hry priniesla vyrovnaný obraz hry a hostia dokázali pozornou defenzívou eliminovať silný, najmä elitný útok domácich. Vyrovnaný priebeh pokračoval aj v druhej časti hry a podľa hosťujúceho trénera Dáriusa Siheľského, prišiel zlomový okamih stretnutia pri vylúčení po ktorom padol vyrovnávajúci gól domácich na 2:2. „Zápas rozhodlo vylúčenie, po ktorom padol gól na 2:2. Tam sa niečo udialo. Veľmi rád si to pozriem zo záznamu. Určite by sa to malo riešiť a mala by sa z toho vyvodiť zodpovednosť, pretože to ovplyvnilo celý zápas. Súper bol kvalitný, zápas bol super, ale toto zlomilo našu psychiku.“

Lodivod domácich Ján Holovka priznal, že to pre úradujúceho majstra nebol vôbec ľahký zápas, práve naopak. „Nebolo to vôbec jednoduché stretnutie. Ak si niekto myslel, že to bude zadarmo, tak zistil, že nebude. Je to finále, museli sme čakať, že to bude vyrovnané. Tsunami výborne bránilo. Z našej strany to bolo zbytočne nervózne, neviem prečo. Až gól na 4:2 priniesol kľud na naše florbalky."

1. FBC Florbal Trenčín : Tsunami Záhorská Bystrica 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

Góly: 6. Poruban (Vrábeľ), 28. Mitucha (Machara), 35. Kvasnica, 46. Ondrášik N. (Machara) – 12. Šifra (Bujna), 22. Jurica (Šifra)

MATCH CENTER | ZOSTRIH / INTERVIEWS


Druhý duel priniesol od začiatku rázny vstup Trenčanov, ktorí nenechali nič na náhodu a postupne navyšovali stav stretnutia. Od Tsunami inkasovali až v záverečnej tretine a vyše 1000 divákov videlo druhé víťazstvo tímu spod hradu Matúša Čáka. Kapitán Tsunami Tomáš Jurica mal po zápase v príčinách prehry jeho tímu úpne jasno: "Rozhodol nezachytený úvod, po druhej tretine bolo 5:0. Dostať za dva zápasy od 1. FBC Trenčín 10 gólov je celkom dobre ubránené. No so strelenými štyrmi za dva zápasy sa vyhrať nedá. Musíme zlepšiť nasadenie, premieňanie šancí a útočnú fázu. Nevieme sa presadiť, to musíme potrénovať."

Trenčania sa z prvého zápasu poučili, zlepšili najmä defenzívnu činnosť a k tomu pridali aj efektivitu v zakončení. "Dnes sme hrali v obrane úplne inak, než včera. Ukázali sme si po včerajšku, čo robíme zle a ako hrá Tsunami. Bolo vidieť, že sme ich prakticky dve tretiny k ničomu nepustili. Je škoda, že prvá tretina skončila iba 1:0, malo to byť minimálne o štyri a bolo by po zápase skôr." potvrdil tréner 1.FBC Ján Holovka. 

Kvality súpera uznal tréner Dárius Siheľský: "Klobúk dolu k tomu, čo toto družstvo dokázalao. Začali sme prakticky od nuly. Títo chlapci čo dnes predviedli, klobúk dolu naozaj. Rastú z nich noví budúci majstri. Trenčín má v prvej päťke obrovskú silu, či sú to Machara alebo Kvasnica. My pri nich iba rastieme a získavame skúsenosti." 

1. FBC Florbal Trenčín : Tsunami Záhorská Bystrica 6:2 (1:0, 4:0, 1:2)

Góly: 6. Galajda, 23. Kubovič (Machara), 25. Kubovič (Kvasnica), 26. Amrich (Kvasnica), 38. Kvasnica (Amrich), 42. Vrábeľ (Mitucha) – 48. Banga (Kovaľ), 60. Šifra (Bujna)
 

MATCH CENTER | ZOSTRIHY / INTERVIEWS


Trenčania tak majú k dispozícii dva majstrovské mečbaly. Sezónu môžu ukončiť na Veľkonočnú nedeľu v Záhorskej Bystrici. Sledujte ďalší priebeh finále naživo na Huste.tv. 

 

 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter