Klapitová za Chur aj v budúcej sezóne

Kapitánka slovenskej reprezentácie žien Katarína Klapitová si bude obliekať dres švajčiarskeho tímu Piranha Chur aj v budúcej sezóne. Víťaz základnej časti predčasne ukončeného ročníka 2019/2020 o tom informoval prostredníctvom oficiálneho komunikačného kanálu.

„Mám rada zázemie v klube, úroveň na tréningoch a mám možnosť zlepšovať sa s najlepšími hráčkami vo Švajčiarsku. Páči sa mi ako hráme a mám rada svoju prácu i spoluhráčky. Táto sezóna sa skončila predčasne, čo narušilo moje plány mať tri roky po sebe zlaté medaily s troma rôznymi tímami, takže to musím skúsiť budúci rok,“ uviedla Katarína Klapitová pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB).

Dvadsaťpäťročná rodáčka zo Žiliny sa do Churu presunula v lete z iného švajčiarskeho družstva Kloten-Dietlikon Jets. Vo Švajčiarsku sa jej zatiaľ mimoriadne darí. V sezóne 2018/2019 vyhrala s Jets tamojšiu dlhodobú najvyššiu súťaž i Švajčiarsky pohár. Druhú menovanú trofej zdvihla nad hlavu aj v predčasne ukončenom ročníku, už ako hráčka Churu. Okrem toho v drese svojho súčasného družstva vyhrala aj Superpohár.

V sezóne 2019/2020 Chur ovládol základnú časť švajčiarskej NLA, na čele skončil s jednobodovým náskokom pred druhým Kloten-Dietlikon Jets. Pohodlne 3:0 na zápasy prešiel aj cez štvrťfinálovú prekážku v podobe družstva UHC Laupen, semifinále sa už neuskutočnilo.



Odoberajte newsletter