Košické Florko prežíva mobilizáciu

Slová trénera košického Florka Pavla Blaška o novej ceste za titulom sa počas predchádzajúceho víkendu začali napĺňať. Jeho tím prehrával vo finálovej sérii juniorskej extraligy s ATU 0:2 na zápasy, no domáce prostredie využil naplno a dvomi výhrami dokázalo vyrovnať a vynútiť si rozhodujúci piaty zápas.

 

Úvod tretieho zápasu nenaznačoval, že Florko dokáže sériu zlomiť pretože talentovaný Roman Faith strelil čistý hetrik a „Atučkári“ vyhrávali 0:3... Neskôr prišli chvíle Florka, ktoré sa dvoma gólmi dostalo do zápasu a skóre na 4:2 pre ATU opäť navýšil skvelý Faith. Florko sa prvý raz dostalo do vedenia až v úvode tretej časti a v jej polovici zvýšil na rozdiel dvoch gólov Matej Vyšňan. ATU už len skorigovalo na konečných 5:6 a prvá prehra bola na svete.

 

Štvrtý súboj bol ešte dramatickejší a po remíze 8:8 sa dostal až do predĺženia. V ňom vykúpil svoj tím Alexander Bory, ktorý posunul Florko do piateho zápasu v ktorom sa definitívne v sobotu večer rozhodne o majstrovi Slovenska. „Vedeli sme, že chlapci majú na to aby boj o titul ešte nevzdali. ATU má hru postavenú na geniálnom hráčovi, ktorý dokáže svojich spoluhráčov strhnúť k maximálnemu výkonu. V sobotu nám takmer ušiel vlak, keď sme za desať minút prehrávali 0:3... Chlapci sa potom ukľudnili, sústredili na taktické pokyny a obrovskou vôľou a bojovnosťou doviedli zápas do prvého víťazstva v sérii v histórii vzájomných zápasov. Dnešný duel sme začali výborne, viedli sme 2:0 a následne prestali hrať. Opäť sme sa zobudili v tretej tretine, ktorá mala neuveriteľný priebeh. Tri minúty pred koncom sme viedli o dva góly a mali päťminútovú presilovku, v ktorej sme dvakrát inkasovali a začínalo sa od začiatku. V predĺžení sme presilovku využili a tak sa tešíme na ďalšiu sobotu kedy sa rozhodne o majstrovi. Psychicky veľmi náročné zápasy sme dokázali vyhrať, čo nás drží v hre o titul,“ povedal tréner FK Florko Košice Pavol Blaško.

 

Hráči ATU nie sú veru spokojní s ich víkendovým herným prejavom a majú pred sebou poslednú možnosť zvládnuť finále. „Víkendové súboje nám nevyšli podľa našich predstáv. V oboch zápasoch sme si dokázali vybojovať náskok 4 2, no nedôslednosť v obrane a naše slabé chvíle dokázal súper využiť vo svoj prospech. V takýchto zápasoch si nemôžeme dovoliť vypustiť žiadnu časť hry, každý či už inkasovaný alebo strelený gól má cenu zlata, preto nás mrzia hlavne naše chyby. V útoku sme taktiež neboli stopercentní, čo sa nám v takomto zápase stalo osudným. Florko taktiež podalo dobrý výkon, preto verím, že v ďalšom spoločnom zápolení bude na čo pozerať,“ povedal kapitán ATU Košice Michal Kolcun.

 

Výsledky zápasov extraligy juniorov:

 

3. Finále – sobota 30. 3. 2019:

FK Florko Košice – FaBK ATU Košice 6:5 (2:4, 1:0, 3:1)

 

4. Finále – nedeľa 31. 3. 2019:

FK Florko Košice – FaBK ATU Košice 9:8 pp (2:3, 3:1, 3:4, 1:0)



Odoberajte newsletter