Košické tímy do Bratislavy na otočku

Extraliga juniorov pokračuje počas víkendu zápasmi tretieho a štvrtého kola. V súčasnej situácii si budeme musieť zvyknúť, že niekoľko zápasov sa neodohrá v pôvodných termínoch. Svoje duely má kvôli karanténe odložené bratislavský Snipers a oba súboje si predohrali a predohrajú hráči FBK Púchov.

 

Grasshoppers Žilina nemal ideálny štart do novej sezóny. Je pravdou, že má výrazne pozmenený káder. Strata bodu s Lidom a prehra so Snipers ich asi zamrzela. Teraz sa však sústredia na dva domáce zápasy proti trenčianskym družstvám. „Je pravdou, že náš káder sa pred prebiehajúcou sezónu výrazne obmenil a omladil. No gro skúsených hráčov ostalo a je na čom stavať. Predchádzajúce zápasy v hlavnom meste nám ukázali na čom sme a na čom treba popracovať. Oba súboje boli vyrovnané, no totálne sme zlyhali v zakončení a nezdar s Lidom nás môže neskôr mrzieť. Na súboje s trenčianskymi družstvami sa veľmi tešíme, keďže ide o prvé domáce zápasy po pol roku. Hodláme napraviť zaváhanie spred dvoch týždňov a konečne bodovať naplno. S AS Trenčín sme sa nedávno konfrontovali na Salming Cupe a zvíťazili sme, no bol to vyrovnaný duel. V zápase s 1. FBC Florbal Trenčín nebudeme v pozícii favorita, no z minulých sezón vieme na čo si dávať v týchto súbojoch pozor,“ povedal hráč Grasshoppers Žilina Jakub Matejička.

 

Tsunami Záhorská Bystrica sa konfrontovalo s trenčianskymi družstvami a malo polovičnú úspešnosť. Cez víkend opäť vycestujú na ihriská súperov. Tsunami sa predstaví v Piešťanoch a v Detve proti Žiaru nad Hronom. „Odohrali sme dva zápasy a v oboch sme nemali dobré začiatky. Preto prvým našim cieľom bude zachytiť duely od úvodu a hrať svoju hru. Do oboch zápasov ideme samozrejme s cieľom pozbierať všetky body. Každá strata by bola pre nás veľkým sklamaním,“ povedal kouč Záhorskej Bystrice Jakub Horecký.

 

Na čele tabuľky sa nachádzajú hráči ATU Košice. Najbližší výjazd do hlavného mesta si budú musieť zopakovať, pretože súboj proti Snipers sa neuskutoční a teda odohrajú len zajtrajší zápas proti ŠK Lido. Opakované vycestovanie je nákladné nielen na financie ale aj na čas. „Veríme, že v spolupráci so Snipers a ligovou komisiou nájdeme vhodný termín a čas dohrávky, aby finančné dopady boli čo najmenšie, no zdravie je prvoradé a dúfame, že takýchto prípadov bude čo najmenej. Lido je pre nás veľkou neznámou. Ťažko hodnotiť silu súpera po druhom kole, no zobrať bod Žiline, ktorá je tradične silná, je chvályhodné,“ povedal tréner ATU Košice Peter Vrba.

 

Rovnaká situácia s jediným výjazdom do Bratislavy čaká aj košické Florko. Púchovčania včera predohrali stretnutie 4. kola proti FBK AS Trenčín a boli úspešní. Trenčanov zdolali 6:4 a dnes večer hostia 1. FBC Florbal Trenčín.

 

Podrobný program všetkých zápasov, ale aj neskorších výsledkov nájdete TU



Odoberajte newsletter