Luomaniemiová a Rantanenová naďalej pracujú pre ženský florbal v Classic

Bývalé fínske reprezentantky Katri Luomaniemiová a Nina Rantanenová (rodená Rantalová) pokračujú v práci pre ženský florbal vo fínskom klube Classic Tampere, kde pôsobia aj slovenské reprezentantky Michaela Šponiarová s Alžbetou Ďuríkovou. Luomaniemiová bude trénovať nasledujúcu sezónu ženský tím Classic a Rantanenová začne ako manažérka mladých dievčat začiatkom roku 2021.
 
Luomaniemiová ukončila hráčsku kariéru v roku 2018. Myslí si, že ponúkne nové prvky na rozvoj ženského tímu. „Som nadšená, že môžem prijať pozíciu trénerky a pripájam sa k skvelému trénerskému tímu, ktorý je pripravený učiť sa nové veci. Sezóna sa už začala a na základe prvých skúseností sa tím Classic na budúcu sezónu zdá byť veľmi motivovaný a teším sa na spoluprácu. Moja predchádzajúca pozícia hráčky bola na jednej strane pomáhať ostatným v lepšej výkonnosti a na druhej strane aktívne rozvíjať spôsob hrania tímu, ktorý teraz môžem rozvíjať z druhej strany a teda z lavičky. Tím disponuje vyváženou kombináciou skúsených hráčok s budúcimi talentami, ktoré budú postupne rásť, aby niesli zodpovednosť,“ vysvetľuje Katri Luomaniemiová.
 
Manažérka ženského tímu, Irina Peltolová, pozná Luomaniemiová už dlhý čas a verí, že jej skúsenosti budú dobrým doplnkom pre koučovanie družstva. „Katri som trénovala už dávno a aj napriek tomu si myslím, že táto hráčka sa stane skvelou trénerkou. Jej herná kariéra a skúsenosti z líg vo Fínsku a Švajčiarsku a taktiež kariéra z reprezentácie, budú prínosom. Katri sme požiadali, aby sa pripojila k nám už skôr, ale zobrala si čas a dala si prestávku po ukončení kariéry a teraz sme ju dostali do našej rodiny,“ hovorí Irina Peltolová a pokračuje: „V našom klube sme vždy rešpektovali ženský šport. Vedieť, ako trénovať, nie je závislé od pohlavia, sme však veľmi radi, že sme v našom trénerskom tíme privítali ženu.“
 
Luomaniemiová reprezentovala Fínsko trikrát na Majstrovstvách sveta vo florbale žien, naposledy v roku 2017 u nás na Slovensku v Bratislave. Prvé medzinárodné zápasy odohrala v roku 2007 na Euro Floorball Tour.
 

Rantanenová pokračuje vo svojej práci v Classic

 
Nina Rantanenová ukončila hráčsku kariéru v roku 2018. V Classic bude zodpovedná za juniorky. Na nové miesto nastúpi začiatkom januára 2021, keď sa vráti z materskej dovolenky. „Beriem túto novú výzvu šťastne a motivovane. Prešla som od veku juniorky k dospelej hráčke a moje pozitívne skúsenosti mi určite pomôžu v mojej práci manažéra mladých dievčat v rodine Classic. Je skvelé vidieť radosť z hry a tímovú prácu z prvej ruky,“ zdôrazňuje Nina Rantanenová.

 

„Bolo veľmi príjemné zažiť a sledovať postupný vývoj na strane dievčat, ale teraz nastal čas čiastočne túto zodpovednosť odovzdať niekomu inému. Nevedela som o nikom, komu by som odovzdala do rúk túto veľkú zodpovednosť. Nine však budem naďalej pomáhať,“ hovorí Irina Peltolová, manažérka junioriek v Classic.



Odoberajte newsletter