M. Hofbauer môže byť najlepší športovec Svetových hier všetkých čias

Bývalý švajčiarsky florbalista Matthias Hofbauer sa môže stať najlepším športovcom Svetových hier všetkých čias. Svetové hry vlani oslávili štyridsiate výročie a v tejto súvislosti organizátori zajtra spustia pre fanúšikov hlasovanie o uvedený honor.

 

Bývalý spoluhráč Michala Dudoviča v tíme SV Wiler-Ersigen Matthias Hofbauer je jedným z 24-kandidátov na post najlepšieho športovca Svetových hier. Medzinárodná florbalová federácia (IFF) ho nominovala za vystúpenie na Svetových hrách 2017, keď doviedol Švajčiarov ku strieborným medailám. V štyroch zápasoch strelil päť gólov a pridal štyri asistencie.

 

Hlasovanie pre fanúšikov spustia organizátori už v piatok a prebiehať bude do 1. februára, ale 20. januára sa súčasná dvadsaťštvorka nominovaných zredukuje na desať najlepších. Zapojiť sa do ankety je možné na webovej stránke Svetových hier.

 

„Prvý kandidát, ktorého si zvolíte, dostane dva hlasy, druhá voľba obdrží jeden hlas. S touto iniciatívou sme prišli pred rokom, aby sa rodina Svetových hier lepšie spoznala. Keď si vyberiete obľúbenca zo svojho športu, môžete zvoliť aj niekoho z iného odvetvia. Takto sa o nich a ich príbehoch dozviete viac informácií,“ uviedla v tlačovej správe Anna Jacobsonová z komunikačného oddelenia Svetových hier, cituje ju web IFF.

 

Hlasovanie o najlepšieho športovca všetkých čias nadväzuje na každoročnú anketu o lídra konkrétnych hier. „Teší náš, že medzinárodné federácie sa zapojili do tohto projektu s minimálne rovnakým nadšením. Máme kandidátov zo všetkých edícií Svetových hier a bude vzrušujúce sledovať, ktorí športovci a športové odvetvia majú najväčšiu silu,“ dodala Jacobsonová.

 

M. Hofbauer absolvoval dovedna desať majstrovstiev sveta a získal sedem bronzových medailí. Tú poslednú v decembri 2018, keď v Prahe doviedol Švajčiarov k bronzu v pozícii kapitána. V roku 2004 ho dokonca vyhlásili za najlepšieho útočníka šampionátu. Vo švajčiarskej najvyššej súťaži, kde celú kariéru absolvoval v tíme SV Wiler-Ersigen odohral 565 zápasov a nazbieral viac ako 1000 bodov.



Odoberajte newsletter