Mário Ozimý: "Na ihrisku sa cítim vďaka tvrdej práci tak ako vždy výborne. Vždy som maximálne uvoľnený a sám sebou."

Slovenský juniorský reprezentant a veľký talent slovenského florbalu - Mário Ozimý. pôsobí aktuálne v drese AS Trenčín. Po návrate z Česka, kde pôsobil v drese FbŠ Bohemians späť na Slovensko, dokazuje svoje kvality a aktuálne vedie štatistiky Extraligy juniorov s 51 bodmi. 

My sme Mária krátko vyspovedali v predvianočnom rozhovore. AS Trenčín a celá najvyššia súťaž juniorov má za sebou už posledné zápasy roka 2023 a klubom padne viac ako vhod sviatočná prestávka. 


Ahoj Mário. Ako si videl posledný hrací víkend roka v Extralige juniorov z pohľadu svojho tímu? 

"Zdravím všetkých nadšencov florbalu ale taktiež nezainteresované osoby!

Víkend bol náročný. Odohrali sme s chalanmi zápas MEX a dva zápasy JEX. Vo všetkých troch zápasoch sme hrali takmer dve tretiny na dve formácie, presilovky-oslabovky. Nejdem tu rozvádzať to, koľko hráčov hralo po chorobe a to len vďaka liekom a nezlomnej vôli... práve preto bol priebeh zápasov pre nás nie úplne ideálny, ale pokiaľ hráme jeden pre druhého je nemožné aby sme prehrali. V tabuľke sme prví, na pohľad pekné, ale brať to ako úspech v polovici sezóny nemá pre nás žiadný význam, ciele sú nastavené inde. Chcel by som pochváliť všetkých chalanov, hlavne ročníku 2006 a 2007 ktorí už ale dlhodobo každému dokazujú, že jednoducho musia byť v tohtoročnej reprezentácií juniorov, je potreba stále na sebe pracovať na 100%."

Ako sa cítiš na ihrisku po návrate na Slovensko a ako by si opísal svoju formu, keďže vedieš kanadské bodovanie JEX? 

"Na ihrisku sa cítim vďaka tvrdej práci tak ako vždy výborne. Vždy som maximálne uvoľnený a sám sebou, a snažím sa plniť to, čo sa odomňa očakáva. So svojou formou ale niesom úprimne spokojný, viem, že dokážem byť lepším hráčom ako som teraz, veľmi ma zbrzdilo zranenie členku v zápase MEX proti Tsunami, ktoré si ma našlo hneď v prvej tretine, a taktiež Covid-19, ale aj cez to všetko som rád, že som ďaľšiu sezónu užitočný pre svoj tím, a dokážem sa bezproblémovo prispôsobovať akýmkoľvek podmienkam."

Mário Ozimý v drese AS Trenčín. FOTO: Peter Kapusta


Ako budeš sviatkovať a ako využijete v tíme sviatočnú prestávku? 

"Sviatočná prestávka je ideálny čas zlepšiť svoju fyzičku na druhú polovicu sezóny, keďže počas sezóny na nejaké intenzívnejšie tréningy nieje čas. Sviatočné dni strávim v kruhu rodiny a svojich najbližších."

Odkaz na záver. 

"Na záver by som chcel poďakovať svojim rodičom ktorí sú tu vždy pre mňa v prvej rade, rodine a kamarátom, klubu AS Trenčín, za dôveru ktorú mi dáva, spoluhráčom a trénerom za doposiaľ výborne odvedenú prácu, sponzorom za ich podporu a vám fanúšikom za vašu priazeň. Poďme AS!"


Užite si sviatočné dni v kruhu najbližších a Extraliga juniorov tu bude späť po novom roku 20. januára. 



Odoberajte newsletter