Matthias Hofbauer sa nestane najlepším športovcom Svetových hier

Bývalý švajčiarsky florbalista Matthias Hofbauer sa nestane najlepším športovcom Svetových hier všetkých čias. Vo fanúšikovskom hlasovaní sa nedostal do užšieho výberu, ktorý sa uzavrel včera.

 

Niekdajší spoluhráč nášho Michala Dudoviča vo švajčiarskom SV Wiler-Ersigen získal v prvom kole hlasovania dovedna 14 596 hlasov, čo nestačilo na prienik do najlepšej desiatky, ktorá v súťaži pokračuje do 1. februára. V prvom kole si najlepšie počínala skvošistka Nicol Davidová z Malajzie, ktorá získala 200 043 hlasov.

 

M. Hofbauer absolvoval dovedna desať majstrovstiev sveta a získal sedem bronzových medailí. Tú poslednú v decembri 2018, keď v Prahe doviedol Švajčiarov k bronzu v pozícii kapitána. V roku 2004 ho dokonca vyhlásili za najlepšieho útočníka šampionátu. Vo švajčiarskej najvyššej súťaži, kde celú kariéru absolvoval v tíme SV Wiler-Ersigen odohral 565 zápasov a nazbieral viac ako 1000 bodov.

 

Do hlasovania o najlepšieho športovca Svetových hier všetkých čias ho nominovala Medzinárodná florbalová federácia (IFF).



Odoberajte newsletter