Michal Jedlička: „Našim zámerom je „zdemolovať“ USA!“

Druhým dôležitým, no v poradí štvrtým súbojom slovenskej reprezentácie žien na tohtoročnom svetovom šampionáte, bude dnešný duel o postup do štvrťfinále, v ktorom zvedieme tuhý boj proti USA. Američanky vo svojej skupine C obsadili druhé miesto zatiaľ čo Slovensko tretie vo vyššej výkonnostnej skupine B. Sme favoritom tohto súboja a tak očakávame od našich dievčat víťazstvo.

 

Florbal za veľkou mlákou znamenal v posledných rokoch rozmach, čo sa prejavilo na zvýšení členskej základne. V súčasnom reprezentačnom družstve USA je niekoľko skúsených, ale aj mladých a talentovaných hráčok. Američanky vo svojej skupine C najskôr prehrali s Dánskom 6:9, no potom vyhrali jednoznačne nad Talianskom 16:0 a v poslednom súboji o druhé miesto zdolali Thajsko 8:6, ale viedli už 5:0 a v závere prehrávali 5:6, no napokon otočili. Najlepšou strelkyňou USA je na MS s ôsmimi gólmi Michelle Linhart.

 

Ak chcú Slovenky pomýšľať na svoj cieľ, ktorým je konečné piate miesto, musia zvíťaziť. „Našim zámerom je „zdemolovať“ USA, čo znamená, že chceme predviesť pekný a ofenzívny florbal a ja chcem pozvať všetkých divákov k televíznym obrazovkám RTVS aby si pozreli našu hru. Verím, že tento súboj bude pre dievčatá určitým odreagovaním sa, pretože nás nečaká TOP súper. Určite Američanky nepodceňujeme, no myslím si, že v tomto zápase pretavíme do hry všetky prvky, ktoré sme poctivo a dlhodobo trénovali. Zároveň sa chceme dobre naladiť do zvyšných zápasov,“ povedal s istotou v hlase hlavný kouč slovenskej reprezentácie Michal Jedlička.

 

Slovensko si proti USA zmeralo sily len dvakrát a to na majstrovstvách sveta v roku 2011 a neverili by ste, že sme tento duel prehrali 3:6... O štyri roky neskôr sme to však našim dnešným súperkám poriadne spočítali na MS vo fínskom Tampere kde sme im naložili 15:2. Oba tieto duely si pamätajú viaceré skúsené hráčky – Ferenčíková, Ďuríková, Šponiarová aj Klapitová. Posledný duel aj brankárka Mládenková a obe sestry Hudákové. „Odohrala som oba odlišné zápasy proti USA. V tom skoršom, bola naša repre tak sto rokov za opicami a ten duel nedopadol pre nás veru dobre... Ten druhý súboj nám už o štyri roky vyšiel, ale aj tak sa teším po toľkých rokoch na ďalší. Myslím si, že budeme mať navrch, aj keď vo svojom tíme majú Američanky niekoľko skúsených hráčok, ktoré hrávali vo Švajčiarsku aj vo Švédsku. Od začiatku až do konca chceme dať súperkám jasne najavo, kto chce a bude na ihrisku dominovať,“ povedala kapitánka slovenského tímu Katarína Klapitová.

 

Zápas SLOVENSKO – USA môžete od 16.00 h sledovať na RTVS 2.



Odoberajte newsletter