MS 2022 - Prienik medzi TOP 4 sa nekoná. Cesta za spoločným cieľom ale pokračuje ďalej

Prienik medzi TOP 4 sa nekoná. Česi trestali chyby a zaslúžene postúpili do semifinále. Slovákov čaká boj o 5.- 8. miesto 


S cieľom pozorne a poctivo brániť a zabojovať o čo najlepší výsledok, išli zverenci Radomíra Mrázka do štvrťfinálového zápasu s Českom. Prvú tretinu prehrali o dva góly (3:1) keď expresnou strelou otvoril strelecký účet Slovenska vo federálnom derby Michal Dudovič.

V druhej časti hry bol na malú chvíľu rozdiel skóre opäť o dva góly, keď krásne sólo s presným zakončením predviedol Michal Miške. Dva rýchle presné zásahy Čechov v priebehu 22 sekúnd a ešte jedna trefa do bránky Jakuba Klobučníka, znamenali už päťgólovú stratu na favorita stretnutia. Napriek nepriaznivému skóre sme v závere dokázali streliť ešte dva góly a upraviť rezultát na finálnych 9:4 pre Česko.

 

Michal Miške pri jeho krásnom gólovom sóle. FOTO: Michal Tarabík 


Turnaj ide nekompromisne ďalej. Na ceste za spoločným cieľom nám bude v sobotu od 10:00 stáť nepríjemne Lotyšsko. Zápas si budete môcť opäť pozrieť naživo na JOJ ŠPORT.


OHLASY PO ZÁPASE: 

TRÉNER RADOMÍR MRÁZEK: "Naplnil sa očakávaný scenár, aj keď sme urobili zmeny v obrane, ktorými sme chceli prekvapiť súpera. Rozdiel medzi tímami je veľmi veľký, čomu zodpovedá skóre aj hra. Som rád, že chlapci sa držali plánu napriek chybám pod tlakom, na čom sa snažíme pracovať. Musíme byť však spokojní, súper si jednoznačne zaslúžil vyhrať. Zajtra to bude iné, pretože Lotyši nehrajú úplne agresívne smerom dopredu, no na nás to môžu zmeniť."

MVP zápasu Michal Dudovič: "Dnešný zápas nám otvoril oči, no ideme zabojovať o piate miesto. Nezvládli sme druhú tretinu, aj keď sme boli fyzicky dobre pripravení, odskočili nám o štyri góly a už to bolo ťažké. Veľmi dobre poznáme Lotyšov a dlho sme s nimi nedokázali vyhrať, no zajtra pre to urobíme všetko."


ČESKO – SLOVENSKO 9:4 (3:1, 4:1, 2:2)

Góly: 6. Ondrušek (Šindler), 13. Delong (Forman), 16. Havlas (Beneš), 23. Šindler (Ondrušek), 26. Langer, 26. Forman (Rýpar), 28. Havlas (Langer), 53. Kisugite (Šindler), 54. Němeček (Forman) – 20. Dudovič (Gál), 25. Miške, 56. Gajdoš (Nehila), 58. Miške (Dudovič). Rozhodovali: Zurbuchenová, Wehingerová (obe Švajč.), vylúčení: 3:1, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2759 divákov.


Buďte s nami aj naďalej na ceste za spoločným cieľom. Potrebujeme vás Slovensko. 



Odoberajte newsletter