Nemšová obhájila titul na Majstrovstvách Slovenska dorasteniek bez jedinej prehry

Dorastenky Nemšovej, ktorá v ženskej Hyundai extralige získala strieborné medaily, obhájili majstrovský titul.

Bez jedinej prehry a po úspešnej repríze finále minulej sezóny proti Kysuckému Novému Mestu dokráčali dievčatá z mesta ležiaceho neďaleko českých hraníc na republikový Olymp. 

Dlhodobá poctivá práca s dievčatami prináša ovocie. Svoje o tom vedia okrem Nemšovej aj v ďalších mestách ako napr. Partizánske, Kysucké Nové Mesto, Pruské, Spišská Nová Ves alebo Modra. Vrchol sezóny pre kategóriu dorasteniek našiel svoje miesto v Mestskej športovej hale v Galante. Tamojší klub nenechal nič na náhodu a poctivo pripravil pre všetkých zúčastnených kvalitné podmienky. Na ihrisku ale aj mimo neho. Malé mestá vedia vyťažiť z minima maximum a pridať florbalovým turnajom pridanú hodnotu. Inak tomu nebolo ani v Galante, kde pôsobí klub FBK Galanta United - od roku 2018 aktívny člen Slovenského zväzu florbalu. 

Mestská športová hala v Galante, meste s niečo vyše 15-tisíc obyvateľmi, slúžila šestici najlepších tímov dorasteniek. A domáci klub nebol ďaleko od prieniku medzi TOP 4. Nakoniec mu k tomu nepomohla ani mobilizácia fanúšikov na sociálnych sieťach. Po výhre v poslednom zápase na turnaji proti Spišskej Novej Vsi z toho bolo napokon opäť krásne 5. miesto. 

Cesta k obhajobe 

Obhajoba je vždy ťažšia ako prvá výhra. V ženskej kategórii sa to Nemšovej síce nepodarilo ale u dorasteniek už áno. Ako bonus, bez jediného zaváhania. Obhajkyne titulu začali víťaznú púť tesnou výhrou proti Modre, pokračovali víťazstvom nad domácou Galantou, Partizánskym, Kysuckým Novým Mestom a aj Kométou zo SNV alias Novejša. 

Vo finále to síce vyznelo vyrovnanejšie ako minulý rok (výhra 10:0 nad Kys. Nov. Mestom) ale záver športového scenára bol úplne rovnaký. Fanúšikovia a diváci si pozreli výhru Nemšovej nad Kysuckým N.M. v podobe 6-3. Všetko ale mohlo dopadnúť úplne naopak. Ešte na začiatku druhej časti hry viedli Kysučanky 3:2. Potom ale padali góly už len do ich bránky. 

FINÁLE 

V zápase o bronz sa stretlo Partizánske a Modra, ktorá po roku opäť získala bronz. Partizánske zdolala jednoznačne 8:1. ZÁPAS O BRONZ


Najproduktívnejšou hráčkou turnaja sa stala Timea Kulová z Nemšovej - 18 bodov (10+8). Najviac gólov (15) strelila Lenka Červená z Partizánskeho a najviac asistencií zaznamenala rovnako Timea Kulová. 


STUPNE VÍŤAZIEK 

1. MIESTO - NTS FK - ZŠ Nemšová


2. MIESTO - MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto


3. MIESTO - ŠK Modra 


Veľká gratulácia všetkým medailistkám a poďakovanie domácemu klubu FBK Galanta United za úspešnú a kvalitnú organizáciu celého podujatia. 


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter