Nemšová stratila neporaziteľnosť, Partizánske s Lidom do baráže

Prvá liga žien je prvou celoštátnou súťažou, ktorá ukončila sezónu. Víťazom sa stal B-tím Nemšovej, ktorá stratila v sobotu svoju neporaziteľnosť v súboji s Mútnym. Druhé miesto patrí Harvardu Partizánske a tretie tímu ŠK Lido Prírodovedec. Partizánske s Lidom si tak zahrajú baráž o postup do extraligy. Posledným tímom tabuľky je FbO Florpédo Bratislava, ktoré až v poslednom kole okúsilo chuť víťazstva.

 

Béčko Nemšovej všetko podriadilo účasti hráčok v play-off extraligy a preto na posledné súboje prvej ligy nastúpilo bez svojich opôr. Bolo to na hre líderiek cítiť a prejavilo sa to domácou prehrou 7:9 s Mútnym. Bola to prvá a jediná prehra víťaziek súťaže v sezóne. V nedeľu si Nemšovanky poradili s Banskou Bystricou tesným víťazstvom 6:5.

 

Omladená Bystrica prehrala v sobotu aj v Trenčíne 5:7 a obsadila konečné siedme miesto. „S víkendom som spokojný, aj napriek tomu, že sme oba zápasy prehrali. Herne sme konečne odohrali oba výkonnom vyrovnané súboje, s čím sme bojovali celú sezónu. V oboch dueloch nám však odskočili súperky hneď na začiatku. Ak by sme mali viac šťastia a boli presnejší v koncovke, oba zápasy sme mohli vyhrať. Aktuálne máme už tri hráčky na hosťovaní v Nitre. Cieľ sme v sezóne splnili a skončili sme v strede tabuľky, aj keď po sezóne môžem povedať, že to mohlo byť aj lepšie umiestnenie. Stále sme však mladým družstvom, chýbajú nám skúsenosti a rozvaha. Trpezlivo pracujeme s mládežou, veď vekový priemer víkendového tímu bol 15,5 roka. Ideme si vlastnou cestou, výsledky sa dostavia v budúcnosti. Každým rokom chceme v tabuľke stúpať nahor,“ povedal tréner Dukly Banská Bystrica Zdenko Babík.

 

Aj napriek prehre 1:3 v Košiciach obsadilo družstvo Partizánskeho druhé miesto tabuľky a zabezpečilo si účasť v baráži o postup do extraligy. Už počas nasledujúceho víkendu začnú sériu s Prešovom. Druhým účastníkom baráže je tretí tím tabuľky ŠK Lido. Bratislavčanky zvíťazili 12:3 na Kysuciach a na druhý deň zdolali aj Čadcu 7:5. Lido si zahrá o postup proti Michalovciam.

 

Posledné Florpédo zaznamenalo v sobotu svoju šestnástu prehru v sezóne, no v poslednom kole sa hráčky z hlavného mesta dočkali vytúženého víťazstva keď zdolali domáce béčko Kysuckého Nového Mesta tesne 8:7.

 

Výsledky zápasov prvej ligy žien:

 

21. kolo – sobota 9. 3. 2019:

1. FBC Florbal Trenčín – FBK BCF Dukla Banská Bystrica 7:5 (5:2, 1:2, 1:1)

MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto „B“ – ŠK Lido Prírodovedec 3:12 (14:6, 1:6, 1:0)

NTS FK – ZŠ Nemšová „B“ – TJ FBK Hornets Mútne 7:9 (3:4, 1:3, 3:2)

JSC – Wild Girls Čadca – FBC MH Florbal FbO Florpédo Bratislava 8:2 (3:0, 2:0, 3:2)

Cassovia Velesis Košice – FBK Harvard Partizánske 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

 

22. kolo – nedeľa 10. 3. 2019:

MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto „B“ – FBC MH Florbal FbO Florpédo Bratislava 7:8 (2:2, 4:0, 1:6)

JSC – Wild Girls Čadca – ŠK Lido Prírodovedec 5:7 (3:2, 1:1, 1:4)

NTS FK – ZŠ Nemšová „B“ – FBK BCF Dukla Banská Bystrica 6:5 (3:1, 3:1, 0:3)

1. FBC Florbal Trenčín – TJ FBK Hornets Mútne 9:3 (3:1, 3:0, 3:2)

 

Konečná tabuľka:


Ďalšie články


Odoberajte newsletter