Nemšová víťazom prvej ligy, Partizánske zabojuje o extraligu

Prvá liga žien postupne finišuje a pred posledným víkendovým dvojkolom zostáva jediným otáznikom druhý účastník baráže o postup do extraligy. Víťazkami súťaže je predčasne béčko Nemšovej pred druhým Partizánskym, ktoré vyzve v baráži Mikuláš Prešov. O druhú miestenku na diaľku zabojujú dievčatá bratislavského Lida a 1. FBC Florbal Trenčín.

 

Nemšová potvrdila svoju suverenitu aj dvomi víťazstvami v Bratislave, kde zdolala najprv posledné Florpédo 8:1 a v nedeľu aj Lido 13:10. Dve kolá pred koncom súťaže sa stávajú víťazkami prvej ligy. „Som nesmierne rád, že prvá liga žien žije a odohral sa jubilejný desiaty ročník. Pred dvanástimi rokmi mi dalo hodne práce založiť túto súťaž pre dievčatá, ženy a postupne rozvíjať ženský florbal na Slovensku. Súťaž má svoj kredit a postupne dáva možnosť hrať ďalším talentom na Slovensku. V blízkej budúcnosti treba naštartovať ženské regionálne súťaže žien. Nemšová má dostatok talentovaných hráčok a preto sme do desiateho ročníka vstúpili. Nehrali sme túto súťaž posledných päť rokov a náš B-tím vyhral celkovo už po štvrtý raz. Tento ročník odohralo za Nemšovú až tridsaťpäť hráčok z toho deväť z Rimavskej Soboty. V aktuálnej sezóne je v súťaži viac kvalitných tímov ako Lido, Trenčín, Partizánske, či béčko Kysuckého Nového Mesta. Mnohých súperov potrápilo Mútne aj Banská Bystrica. Niektoré zápasy mali väčšiu úroveň a kvalitu ako extraliga žien. Chcem sa poďakovať všetkým hráčkam a realizačnému tímu za prístup a účasť, lebo nie je vôbec jednoduché hrať súčasne prvú ligu a extraligu. Nemšová jeden cieľ splnila a všetko sa pripravuje na vrchol sezóny v extralige,“ povedal predseda klubu a tréner Nemšovej Peter Tydlačka.

 

Druhú priečku zabezpečujúcu účasť v baráži si vybojovalo Partizánske, ktoré síce v sobotu podľahlo B-tímu z Kysúc 6:9, no výhra 9:3 nad Čadcou im na to už stačila. O druhú barážovú miestenku počas víkendu vážne zabojovali dievčatá 1. FBC Trenčín, ktoré v priamom súboji zdolali Lido na jeho ihrisku 8:7 a na druhý deň sa tešili z víťazstva 14:3 nad Florpédom. Vo výhodnejšej pozícii je Lido, ktoré má o dva body v tabuľke viac než Trenčín.

 

Bodové „suchoty“ mali Košičanky, ktoré nezvládli súboj v Badíne s Banskou Bystricou, ktorej podľahli 2:11 a v nedeľu zaknihovali prehru 2:6 v Mútnom.

 

Výsledky zápasov prvej ligy žien:

 

19. kolo – sobota 2. 3. 2019:

FBK BCF Dukla Banská Bystrica – Cassovia Velesis Košice 11:2 (1:1, 1:0, 9:1)

FBC MH Florbal FbO Florpédo Bratislava – NTS FK – ZŠ Nemšová „B“ 1:8 (1:3, 0:3, 0:2)

FBK Harvard Partizánske – MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto „B“ 6:9 (1:2, 2:5, 3:2)

ŠK Lido Prírodovedec – 1. FBC Florbal Trenčín 7:8 (1:6, 2:0, 4:2)

 

20. kolo – nedeľa 3. 3. 2019:

FBK Harvard Partizánske – JSC – Wild Girls Čadca 9:3 (2:0, 2:2, 5:1)

ŠK Lido Prírodovedec – NTS FK – ZŠ Nemšová „B“ 10:13 (3:1, 4:6, 3:6)

TJ FBK Hornets Mútne – Cassovia Velesis Košice 6:2 (1:0, 3:1, 2:1)

FBC MH Florbal FbO Florpédo Bratislava – 1. FBC Florbal Trenčín 3:14 (1:3, 1:2, 1:9)

 

Aktuálna tabuľka po 20. kole:


Ďalšie články


Odoberajte newsletter