Oddýchnutí reprezentanti sa chystajú na Lotyšov

Oddýchnutí slovenskí reprezentanti pokračujú na svojej ceste za historicky najlepším umiestnením na svetovom šampionáte mužov už zajtra a to ranným súbojom proti Lotyšsku. Ak vyhráme, budeme v sobotu súperiť o konečné piate miesto. Partia okolo trénera Radomíra Mrázka je skvelo vytvorená a súdržná a tak očakávame úspech.

 

Lotyši začali šampionát krutou prehrou 1:11 v skupine A proti Švédsku. Následne uhrali remízu 5:5 s Dánskom a prijateľnú prehru 2:7 s úradujúcimi majstrami sveta Fínmi. Do štvrťfinále prešli celkom jednoducho cez Kanadu vysokým víťazstvom 16:3. Medzi svetovú TOP 4 však Lotyši neprenikli, pretože im vystavili stopku Česi a zdolali ich 9:1.

 

Naši súperi mali rovnako dnes voľný deň a tak vstúpia do súboja taktiež z tej istej štartovacej čiary. S Lotyšmi sme sa v doterajšej histórii stretli na oficiálnej úrovni už osemkrát. Až v šiestich prípadoch boli úspešnejší. Na majstrovstvách sveta sme sa spolu stretli trikrát. V roku 2012 sme vo švajčiarskom Zürichu prehrali 2:6. O štyri roky neskôr priamo v lotyšskej Rige sme v súboji o deviatu priečku zvíťazili 6:5 gólom v predĺžení. Na MS v Prahe v roku 2018 sme opäť ťahali za kratší koniec, keď sme na ceste do štvrťfinále na Lotyšoch stroskotali a prehrali sme 1:6. Je čas im vrátiť požičané a nechať ich za sebou... „Chlapci dobre zregenerovali, poriadne sa najedli a odpočinuli si. Sme teda dostatočne pripravení na Lotyšov. Tento súboj bude odlišný od merania síl s Fínskom, naša hra sa postupne posúva k lepšiemu, čo budeme chcieť pretaviť do hry,“ povedal tréner slovenskej reprezentácie mužov Radomír Mrázek.

 

Brankár Adam Kohút odchytal výborný duel proti Fínom, hoci mu výrazne pomáhala aj obrana s blokovaním mnohých striel. Ako vidí on súboj proti Lotyšom? „Na zvyšné dva zápasy nastúpime s jednoznačným cieľom, ktorým je pre nás jedine víťazstvo!“

 

Zápas SLOVENSKO – Lotyšsko môžete od 9.00 h sledovať na Arena Sport1.



Odoberajte newsletter