Po výbornom výkone tesná prehra mužov so Švajčiarskom

Výborným výkonom sa dnes na medzinárodnom turnaji Polish Cup 2021 prezentovala slovenská reprezentácia mužov, ktorá síce prehrala s favorizovanými Švajčiarmi, ale len o jediný gól 4:5. Slováci dokonca viedli v poslednej tretine 4:2, no na body to nestačilo. Zajtra sa naša repre stretne od 19.00 h proti domácemu Poľsku.

 

Od začiatku stretnutia sa slovenskí reprezentanti sústredili na kvalitnú obranu, čo im aj vychádzalo. Švajčiar Tobias Heller otvoril skóre zápasu v polovici desiatej minúty. Netrvalo dlho a po troch minútach Jakub Grich dokázal vyrovnať na 1:1. Do prvej sirény sa už z pohľadu skóre nič nezmenilo. 

 

Aj druhá tretina mala podobný priebeh, pretože slovenský tím nacvičuje pozornú obranu s podnikaním nebezpečných protiútokov. Na začiatku 27. minúty sme dostali výhodu presilovej hry, no štyria Švajčiari nás umnou hrou prakticky do ničoho nepustili a oslabenie prečkali bez ujmy. V 34. minúte vyšla Švajčiarom ukážková kombinácia a na jej konci bol Luca Graf, ktorý prekonal nášho brankára Adama Kohúta. Jakub Grich mal prsty aj vo vyrovnávajúcom góle Slovákov, pretože ako na tácke prihral pred bránku Martinovi Grlickému a bolo 2:2. Tesne pred koncom dostali naši súperi možnosť presilovky, ale nedokázali ju využiť a tak sa jej zvyšok preniesol do záverečnej tretiny. 

 

Ani niekoľkonásobné obstreľovanie našej bránky počas zvyšku presilovky ku gólu Švajčiarov nepriviedlo. Chalani hrali naozaj výborne, čo potvrdili hneď po návrate vylúčeného Řezaninu. Peknú akciu našich zakončil Ladislav Mirt a po prvý raz sme išli do vedenia – 3:2. Na prekvapenie všetkých, išli naši súperi do smútku opäť. Rýchly brejk na strelenie štvrtého gólu využil a premenil Lukáš Ujhelyi. Švajčiarov to ale nezlomilo a už za pol minúty znížil Patrick Mendelin. Roztrhnuté vrece s gólmi sa sypalo ďalej. Hráči z krajiny helvétskeho kríža vyrovnali a tak sa desať minút pred koncom išlo odznova. V 52. minúte mali Švajčiari príležitosť trestného strieľania, no Kohút si dobre postavil bránku, pretože Mendelin nastrelil žrď. Čo čert nechcel sa stalo skutočnosťou... Pri veľkej snahe zabrániť gólu v protiútoku si chlapci medzi sebou nerozumeli a si strelili vlastný gól, ktorý bol pripísaný Paolovi Redimu. Bol to stále výborný výsledok, ale po takom výkone by tesná prehra 4:5 škrela každého. V závere Slováci otvorili hru a taktiež zobral tréner Radomír Mrázek oddychový čas, ale na vyrovnanie to nestačilo.

 

Hlasy po zápase:

Radomír Mrázek (tréner, Slovensko): „Veci, na ktorých makáme smerom do obrannej činnosti fungovali na slušnej úrovni. V útoku sme si vytvorili niekoľko situácii tiež. Bohužiaľ fyzická príprava spojená s nátlakovou hrou Švajčiarov nás k niekoľkým zásadným chybám, ktoré nás stáli dosiahnutia ešte lepšieho výsledku. V každom prípade je potrebné hráčov pochváliť, vrátane Adama Kohúta v bráne.“

Martin Grlický (hráč, Slovensko): „Vedeli sme, kto nás čaká a čo je potreba robiť na ihrisku. Každý sa k tomu zodpovedne postavil a tak to aj vyzeralo. Stále máme priestor na zlepšenie sa, ale Švajčiari preverili našu obranu, ktorá fungovala pomerne dobre. Škoda, že sa nám nepodarilo udržať vedenie, ale odohrali sme solídny zápas.“

SLOVENSKO – Švajčiarsko 4:5 (1:1, 1:1, 2:3)



Odoberajte newsletter