Pohár majstrov 2021 vo švajčiarskom Winterthure

Pohár majstrov 2021 sa uskutoční 9. a 10. januára spomenutého roku v AXA Arene vo švajčiarskom meste Winterthur. Na prestížny turnaj sú nominované družstvá zo Švédska, Fínska, Česka a Švajčiarska.

Stretnutia Champions Cupu sa do Švajčiarska vrátia po siedmich rokoch. Uskutočnia sa v novej hale, ktorú otvorili iba v roku 2018 a domáce zápasy v nej hráva HC Rychenberg Winterthur. „Sme hrdí na to, že vo Winterthure privítame osem najlepších tímov na svete. Spoločne s našimi skvelými fanúšikmi chceme Winterthur prezentovať ako florbalové mesto a chceme zorganizovať fantastický turnaj v jednej z najkrajších arén vo Švajčiarsku,“ povedal manažér HC Rychenberg Mario Kradolfer, cituje ho oficiálny web Medzinárodnej florbalovej federácie (IFF).

Aréna pojme takmer 2000 priaznivcov a zápasy HC Rychenberg Winterthur v play-off boli vypredané, čo je skvelý predpoklad pre búrlivú atmosféru aj na duely Champions Cupu. Možnosť zahrať si na Pohári majstrov 2021 si vybojovali SV Wiler-Ersigen (M) a Piranha Chur (Ž) zo Švajčiarska, IBF Falun (M) a IKSU (Ž) zo Švédska, SC Classic (M) a Porvoon Salibandyseura (Ž) z Fínska a Technology Florbal Mladá Boleslav (M) a 1. SC TEMPISH Vítkovice (Ž) z Česka.

Vzhľadom na pandémiu koronavírusu národných šampiónov vyhlásili iba vo Švédsku. Ostatné krajiny nominovali tímy pre Champions Cup podľa umiestnenia v základnej časti.



Odoberajte newsletter