Poliaci budú náročnejším súperom, no Slovensko chce víťazstvo!

Druhým súperom slovenských reprezentantov na majstrovstvách sveta v Helsinkách budú Poliaci. Pre nás súper, ktorého dobre poznáme, pretože sa často konfrontujeme. Chlapci si včerajším suverénnym víťazstvom nad USA spravili chuť, no Poliaci sa celkom prekvapujúco handrkovali o body s Thajskom, ktoré zdolali 7:5. Slováci sú však pripravení potvrdiť úlohu favorita a idú si za prvým miestom v skupine C. 

 

Poliaci si dávajú za cieľ postup do prvej osmičky, no zverenci Radomíra Mrázka chcú viac. Konečné piate miesto by bolo historicky najlepším umiestnením Slovenska v histórii účastí mužského družstva na MS. S Poliakmi sme sa doposiaľ stretli osemkrát. Až v siedmich prípadoch sme boli víťazmi a len raz a to ešte v roku 2006 na MS kategórie C v španielskom Madride sme Poliakom podľahli 1:6. Na šampionáte sme sa naposledy spolu stretli v lotyšskej Rige v roku 2016, kde sme vyhrali 6:4. V tomto roku sme spolu odohrali už dva súboje. Jeden na septembrovom turnaji Polish Open s víťazstvom 9:1 a nedávno v Trenčíne a taktiež s úspešným výsledkom 10.6.

 

Poliaci nás dobre poznajú aj z ďalších dvoch dôvodov – ich hlavným koučom je Jan Holovka, ktorý trénuje v slovenskej extralige klub 1. FBC Florbal Trenčín a v tomto klube pôsobia aj dvaja poľskí reprezentanti, bratia Konrad a Karol Pelczarski. „Bude to oveľa náročnejší duel než s Amerikou, pretože poľský tím je oveľa lepšie fyzicky vybavený a v družstve majú niekoľko kvalitných a nebezpečných hráčov, čiže musíme predviesť koncentrovanejší výkon a čo sa týka skóre a vývoja, určite totožný so súbojom s USA určite nebude,“ povedal tréner Slovenska Radomír Mrázek.

 

Ako vidí dnešný duel René Slezák? „Poliakov dobre poznáme a vieme, čo na nich bude platiť a to sa budeme snažiť aplikovať do našej hry. Samozrejme, že chceme ešte zlepšiť náš výkon oproti zápasu s USA.“

 

Zápas Poľsko – SLOVENSKO môžete od 16.30 h sledovať na RTVS 2.



Odoberajte newsletter