Poľky nad sily ženského výberu Slovenska

Slovenská reprezentácia žien nenadviazala na dobré výkony spred dvoch dní a podľahla reprezentačnému výberu Poľska 2:7. Dievčatám snahu a odhodlanie za dnešný výkon nemožno uprieť, no zahadzovali sme veľké množstvo gólových príležitostí. Lepšie je však dostať povestnú facku v príprave ako v dôležitom dueli na svetovom šampionáte.

 

Keď na začiatku šiestej minúty strelila úvodný gól zápasu slovenská reprezentantka Kristína Hudáková, nič nenaznačovalo tomu, že by mali mať v tomto stretnutí naše dievčatá s Poľskom problémy. Prišla však štvorminútovka hrôzy a v nej Slovenky inkasovali trikrát po sebe a razom sme prehrávali 1:3... Ku koncu prvej časti sa podarilo znížiť Tamare Dobošovej a všetci prítomní verili, že sa dievčatá dostanú na víťaznú vlnu.

 

Vyrovnaná hra so svižným tempom pokračovala aj počas druhej tretiny. Množstvo šancí však na oboch stranách pochytali brankárky a tak sa skóre počas tejto dvadsaťminútovky nezmenilo. Tréner Slovenska Michal Jedlička veru spokojný s priebehom nebol, čo dal dievčatám pocítiť nielen na lavičke ale aj v šatni.

 

Nepomohlo... Poľky totiž poslednú tretinu ovládli a našim reprezentantkám naložili štyri góly, čím prehĺbili gólový rozdiel na päť. Tréner Michal Jedlička viac ako päť minút pred záverečnou sirénou odvolal brankárku Janu Dupčákovú, no hra bez nej nepriniesla pre Slovensko žiaden gól v sieti súperiek. Konečná prehra 2:7 v domácom prostredí určite všetkých mrzí.

 

Hlasy po zápase:

Prinesieme už čoskoro...

 

SLOVENSKO – Poľsko 2:7 (2:3, 0:0, 0:4)


Fotogaléria


Odoberajte newsletter