Prešovčanky aj naďalej suverénne

Prvá liga žien má po štvrtom kole skresľujúcu tabuľku, pretože družstvá majú odohratý rôzny počet zápasov. Nič to nemení na skutočnosti, že v sobotu si Prešovčanky poradili doma s Košicami suverénnym spôsobom a zdolali Cassoviu 12:1. To znamená, že sú po troch zápasoch na čele tabuľky bez straty bodu.

 

Prešovčanky mali trochu vlažnejší začiatok, no postupne sa v súboji s Velesisom Košice dokázali presadiť aj strelecky, čo vyústilo do vysokej výhry 12:1. Prešovčanky ťahala predovšetkým kapitánka Soňa Majcherová, ktorá strelila v zápase päť gólov a celkovo už 15 a je na čele produktivity celej súťaže. „V prvej tretine to bol vyrovnaný zápas s množstvom nepremenených šancí. V druhej časti sme stiahli hru na dve päťky, čo sa odrazilo na skóre. V záverečnej tretine sme pokračovali v dobrom výkone a zápas sme doviedli do úspešného konca s pekným skóre. Teší ma, že príležitosť dostali všetky hráčky a nesklamali ma. Touto cestou sa im chcem poďakovať za predvedenú hru,“ povedal tréner FBC A4ka Mikuláš Prešov František Höger.

 

Mútne zažilo dva odlišné súboje v domácom prostredí. V sobotu zdolali Oravčanky B-družstvo bratislavského Hurikánu 7:1 ale na druhý deň nestačili na bratislavský Snipers, ktorý ich zdolal 8:5. Bez straty bodu je aj Rimavská Sobota, ktorá vyhrala aj svoj druhý zápas sezóny. Tentoraz tesne 6:5 v Čadci. Práve dievčatá z Devilsu si spravili chuť, pretože v nedeľu zdolali doma Banskú Bystricu 8:2.

 

Výsledky zápasov prvej ligy žien:

 

3. kolo – sobota 12. 10. 2019:

 

FBC A4ka Mikuláš Prešov – Cassovia Velesis Košice 12:1 (2:0, 5:0, 5:1)

Devils Čadca – FBC Slovan Rimavská Sobota 5:6 (3:2, 0:2, 2:2)

FBK Hornets Mútne – VŠK PdF UK Hurikán Bratislava „B“ 7:1 (0:0, 3:0, 4:1)

 

4. kolo – nedeľa 13. 10. 2019:

 

FBK Hornets Mútne – Snipers Bratislava 5:8 (0:3, 2:2, 3:3)

Devils Čadca – FBK BCF Dukla Banská Bystrica 8:2 (2:2, 2:0, 4:0)

Aktuálna tabuľka po 4. kole:


Ďalšie články


Odoberajte newsletter