Prešovčanky to s návratom do extraligy myslia vážne!

Víkendové súboje prvej ligy žien naznačili, kto by mohol pomýšľať na účasť v baráži o postup do Hyundai extraligy. Zdá sa, že najvážnejším ašpirantom budú florbalistky FBC Mikuláš Prešov, ktoré vykročili ráznym krokom. V hlavnom meste zdolali béčko Hurikánu vysoko 15:3 a porazili aj nováčika zo Snipers 7:5.

 

Prešovčanky sa tak po dvoch odohratých zápasoch usadili na čele tabuľky. „Úvod zápasu s Hurikánom bol poznačený začiatkom sezóny a bol dosť nervózny, čo spôsobilo obrovské množstvo zahodených šancí. Postupne pribúdali naše góly a v pohode sme dotiahli zápas do víťazného konca. Súboj proti Snipers sme úspešne rozbehli, ale vlastnými chybami sme si sami skomplikovali priebeh zápasu. Pred treťou tretinou sme museli urobiť dve zmeny a zápas sme napokon zvládli,“ zhodnotil úspešné ťaženie Prešova v Bratislave tréner Mikuláša František Höger.

 

Jediný súboj víkendu odohrali dievčatá z Banskej Bystrice, no nebol úspešný, pretože Dukla podľahla v Slovenskej Ľupči Mútnemu 5:11. „Táto sezóna bude nesmierne náročná, hlavne po hernej stránke. Družstvo opustilo zatiaľ päť hráčok, ktoré pôsobia už v Hyundai extralige žien. Prišli nám dve hráčky na hosťovanie, jedna zo Zvolena a druhá z Nemšovej, ktorá navštevuje strednú školu v Banskej Bystrici. Družstvo ešte doplnili naše najmladšie hráčky. Chýba nám však zohranosť, ktorej nedostatok sa prejavil už v prvom stretnutí. Súperovi sme však dokázali streliť päť gólov, no pri využití viacerých šancí sme mohli Mútne viac potrápiť. O budúcnosti tohto družstva sa nebojím, veď vekový priemer súčasného tímu je 15 rokov. Myslím, že budeme mať najmladšie družstvo v lige. Dievčatám však verím, naša výkonnosť bude stúpať každým zápasom,“ skonštatoval tréner banskej Bystrice Zdenko Babík.

 

B-tím Hurikánu sa po prehre s Prešovom vzchopil a v nedeľu sa tešil z víťazstva 5:1 nad Košicami, ktoré z Bratislavy odišli naprázdno, pretože už v sobotu nestačili na bratislavský Snipers s ktorým prehrali 3:6.

 

Prvé body v sezóne získali doma Kysučanky, ktoré v derby jednoznačne zdolali Čadcu 12:0 a z troch bodov sa tešia aj v Rimavskej Sobote, pretože Slovan si poradil s Mútnym víťazstvom 9:7.

 

Výsledky zápasov prvej ligy žien:

 

1. kolo – sobota 28. 9. 2019:

 

FBK BCF Dukla Banská Bystrica – FBK Hornets Mútne 5:11 (2:3, 2:4, 1:4)

Snipers Bratislava – Cassovia Velesis Košice 6:3 (2:0, 1:1, 3:2)

VŠK PdF UK Hurikán Bratislava „B“ – FBC Mikuláš Prešov 3:15 (1:3, 0:6, 2:6)

 

2. kolo – nedeľa 29. 9. 2019:

 

Snipers Bratislava – FBC Mikuláš Prešov 5:7 (0:2, 3:1, 2:4)

MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto „B“ – JSC – Wild Girls Čadca 12:0 (5:0, 5:0, 2:0)

FBC Slovan Rimavská Sobota – FBK Hornets Mútne 9:7 (2:2, 4:2, 3:3)

VŠK PdF UK Hurikán Bratislava „B“ – Cassovia Velesis Košice 5:1 (0:0, 3:0, 2:1)

Aktuálna tabuľka po 2. kole:


Ďalšie články


Odoberajte newsletter