Šišmišová: „Viac ako hrať baráž o postup, chceme medaily!“

Posledných deväť zápasov odohrajú družstvá prvej ligy žien a skončí sa sezóna tejto súťaže. Najbližší víkend je teda posledným hracím dňom prvoligových tímov. Vyriešiť sa musí len posledný otáznik, ktorým je pozícia na treťom mieste tabuľky a družstvo, ktoré sa ako druhé po Partizánskom zúčastní baráže o postup do extraligy.

 

Blízko k barážovej pozícii je ŠK Lido, ktoré má dva body náskok pred Trenčínom, no oboch súperov čakajú ešte dva zápasy. Lido hrá navyše zajtra o tretie miesto tabuľky v priamom súboji s B-tímom Kysuckého Nového Mesta. „Viac ako hrať baráž o postup do ženskej extraligy, chceme asi bronzové medaily. Zápas s Kysuckým Novým Mestom bude v tomto smere kľúčový, ale podceniť nemôžeme ani Čadcu. Cestujeme v slušnej zostave a pobijeme sa o pódium. Na výsledky Trenčína, ktorý nás môže v prípade nášho zaváhania predbehnúť, sa nebudeme pozerať. Všetko máme vo vlastných rukách,“ povedala kapitánka bratislavského Lida Zuzana Šišmišová.

 

Dievčatá 1. FBC Trenčín hostia doma Banskú Bystricu a Mútne, no v prípade účasti v baráži sú odkázané na zakopnutie Lida. V prvom rade sa však musia sústrediť na svoje výkony a v oboch meraniach síl zvíťaziť.

 

Béčko Nemšovej je už predčasným  víťazom ligy a zatiaľ bez straty bodu, no na posledné dva súboje nenastúpi s hráčkami pôsobiacimi v extralige, pretože sa začína play-off. Ako zvládnu domáce duely proti Mútnemu a Banskej Bystrici sa ukáže až priamo v hale.

 

Do Košíc na súboj s Cassoviou cestujú dievčatá z Partizánskeho, ktoré už majú isté druhé miesto v tabuľke a taktiež zabezpečenú barážovú miestenku v boji o postup do najvyššej súťaže. Posledné Florpédo sa predstaví zajtra v Čadci a sezónu zakončia Bratislavčanky na Kysuciach.

 

Program zápasov prvej ligy žien:

 

21. kolo – sobota 9. 3. 2019:

14.00 hod – 1. FBC Florbal Trenčín – FBK BCF Dukla Banská Bystrica (MŠH, Mládežnícka, Trenčín)

15.00 hod – MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto „B“ – ŠK Lido Prírodovedec (MŠH, Športová, Kysucké Nové Mesto)

15.00 hod – NTS FK – ZŠ Nemšová „B“ – TJ FBK Hornets Mútne (MŠH, Mierové námestie, Nemšová)

18.00 hod – JSC – Wild Girls Čadca – FBC MH Florbal FbO Florpédo Bratislava (MŠH PRATEX, Andreja Hlinku, Čadca)

18.30 hod – Cassovia Velesis Košice – FBK Harvard Partizánske (Multihala, Alejova, Košice)

 

22. kolo – nedeľa 10. 3. 2019:

12.30 hod – MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto „B“ – FBC MH Florbal FbO Florpédo Bratislava (MŠH, Športová, Kysucké Nové Mesto)

14.00 hod – JSC – Wild Girls Čadca – ŠK Lido Prírodovedec (MŠH PRATEX, Andreja Hlinku, Čadca)

15.00 hod – NTS FK – ZŠ Nemšová „B“ – FBK BCF Dukla Banská Bystrica (MŠH, Mierové námestie, Nemšová)

16.00 hod – 1. FBC Florbal Trenčín – TJ FBK Hornets Mútne (MŠH, Mládežnícka, Trenčín)


Ďalšie články


Odoberajte newsletter