Slováci štartujú v Helsinkách proti USA, napodobnia svoje reprezentačné kolegyne?

Slovenská reprezentácia mužov dnes štartuje na svetovom šampionáte vo svojom úvodnom zápase skupiny C v Helsinkách proti USA. Slováci majú ambíciu obsadiť konečné piate miesto a preto chcú základnú skupinu vyhrať. Káder je pod vedením skúseného českého kouča Radomíra Mrázka kvalitne pripravený a tak sa už všetci tešíme na predvedenú hru jeho zverencov.

 

Na predošlom šampionáte, ktorý sa odohral ešte v roku 2018 sa Američania nezúčastnili, pretože na šampionát postúpila Kanada. Naopak Slovensko obsadilo na MS v Prahe konečné deviate miesto, čo bolo sklamaním. Aj napriek dlhodobým problémom s celosvetovou pandémiou spravil nový tréner slovenskej reprezentácie spoločne s realizačným tímom, hráčmi aj funkcionármi zväzu maximum pre to aby boli hráči na tohtoročné MS pripravení.

 

Proti Amerike sme si na šampionáte zahrali zatiaľ dvakrát a boli sme úspešní. V roku 2014 vo švédskom Göteborgu sme sa tešili z výhry 4:2 a o dva roky neskôr v lotyšskej Rige Slovensko zvíťazilo 7:3. „Po organizačnej stránke nám zatiaľ vyšlo zrealizovať všetko, čo sme si naplánovali. Všetky presuny do dejiska MS nám klapli, ubytovanie aj stravovanie je na vysokej úrovni. Absolvovali sme tréning v zápasovej hale, no tam to už tak perfektné nie je... Čo sa týka USA, je to pre nás súper ktorého chceme ovládnuť a počas celého zápasu držať pod tlakom a vyťažiť z toho góly, čím sa chceme dobre naladiť na ďalších súperov. Taktiež by sme radi s kolegom dali príležitosť hrať všetkým hráčom,“ povedal kouč Slovenska Radomír Mrázek

 

Na úvodný štart sa tešia už aj hráči samotní, veď príprava bola zdĺhavá a posledný šampionát pred tromi rokmi... „Je dobré, že sme do Helsínk prišli skôr, pretože nám padla vhod určitá aklimatizácia a oddych po únave z cestovania. Dejisko je rozdelené do dvoch hál. V Ice Hall A je krásne obrovské a priestranné prostredie, no Ice Hall B je pre mňa sklamaním, pretože je tam neskutočná zima a my hráči sme mali počas tréningu na sebe oblečené tri či štyri vrstvy a sú tam veľmi nízke stropy, čo je za mojim očakávaním. Boli sme aj na prechádzke, ale je tu mínus osem stupňov, no pocitovo podľa mňa aj mínus pätnásť,“ podelil sa o svoje bezprostredné pocity hráč Filip Čonka-Skyba a k dnešnému súperovi dodal: „S Amerikou sme sa už stretli a vždy sme dominovali. Teraz si trúfam povedať, že sme ešte o niečo viac pripravenejší, no hlavne skúsenejší, takže si myslím a zároveň verím, že USA prevalcujeme.“ Slovenky len pred dvomi dňami „zdemolovali“ USA v osemfinále 20:0 a my veríme, že naši muži sa tiež nedajú zahanbiť!

 

Zápas SLOVENSKO – USA môžete od 15.45 h sledovať na RTVS 2.



Odoberajte newsletter