SLOVÁCI V ZAHRANIČÍ: Dudovič o titul, Vítkovice bez problémov do semifinále

Michal Dudovič si zahrá o titul vo švajčiarskej najvyššej súťaži NLA. Jeho SV Wiler Ersigen postúpil do superfinále, v ktorom bude bojovať s Floorball Köniz. Do semifinále českej extraligy žien postúpili v najkratšom možnom čase Vítkovice, Ostrava a Chodov. Michaela Šponiarová z Vítkovíc strelila v dvoch zápasoch šesť gólov, z toho päť v nedeľu, keď Alžbeta Ďuríková k hetriku pridala asistenciu.

 

Dosiaľ posledný víťaz švajčiarskej najvyššej súťaže spečatil postup do superfinále ešte v stredu, keď vyhral na palubovke Grasshopper Club Zürich 4:2 a v sérii zvíťazil 4:1. V rozhodujúcom súboji náš Michal Dudovič nebodoval. SV Wiler Ersigen sa v superfinále stretne v sobotu 24. apríla od 17.00 hod s ligovým šampiónom z ročníka 2017/2018. Floorball Köniz v semifinále vyradil Alligator Malans 4:2 na zápasy.

 

V českej extralige žien prešli cez štvrťfinále pohodlne hráčky Vítkovíc. V sobotu zvíťazili v Olomouci 9:0, po jednom góle strelili Slovenky Michaela Šponiarová a Lenka Lenčešová. Dve asistencie si pripísala Denisa Ferenčíková a jednu Alžbeta Ďuríková. Vítkovice hladký postup spečatili o deň neskôr triumfom 13:0. Hlavnou strojkyňou víťazstva bola naša Šponiarová, ktorá strelila päť gólov! Sekundovala jej Ďuríková s hetrikom a jednou asistenciou. Jeden presný zásah i účinnú prihrávku získala Ferenčíková.

 

V semifinále sa predstaví aj druhý ostravský tím. FBC Ostrava vyhral počas prvého víkendového dňa nad domácim Panthers Praha 8:3 aj vďaka gólu a asistencii Paulíny Hudákovej. V nedeľu bolo postupujúce družstvo ešte dominantnejšie a zvíťazilo 11:0. Čisté konto dosiahla reprezentantka SR Jana Dupčáková.

 

Tretím účastníkom semifinále je Chodov, ktorý cez víkend vystavil stopku Bohemians Praha výsledkami 8:1 a 3:0. V sobotu jednou gólovou prihrávkou pomohla k víťazstvu Chodova Kristína Belicová



Odoberajte newsletter