Stratí Nemšová prvé body s Partizánskym?

Napriek skutočností, že B-tím Nemšovej, ktorý je suverénnym lídrom prvej ligy žien, nemôže postúpiť do extraligy, sa v nedeľu chystá zaujímavý súboj prvého družstva tabuľky s druhým, ktorým je Partizánske. Potvrdiť si druhú miestenku do baráže o účasť v najvyššej súťaži bude chcieť bratislavské Lido, ktoré sa ešte snaží dostihnúť družstvo 1. FBC Trenčín.

 

Partizánske má jedinú prehru v sezóne, ktorú im zariadila v zápase šiesteho kola práve Nemšová. Harvard doma prehral 8:13 a tak má čo svojim súperkám odplácať. „K obom nasledujúcim zápasom chceme pristúpi zodpovedne a uspieť v nich. V sobotu potrebujeme v Trenčíne dôležité body o zachovanie si prvej pozície do baráže. V nedeľu sa chceme porovnať s Nemšovou, ktorá má extraligové skúsenosti. Určite nepredáme svoju kožu lacno,“ povedal tréner FBK Harvard Partizánske Dušan Ďuríček.

 

Druhú miestenku do baráže o postup do extraligy si drží ŠK Lido Prírodovedec. V prípade dvoch víťazstiev v Badíne s Banskou Bystricou a s Mútnym, či prípadného zaváhania Trenčína s Partizánskym si Bratislavčanky pred vzájomným súbojom s Trenčínom výrazne priblížia boje o extraligu. „Mali sme teraz dlhšiu pauzu, takže sme mali možnosť dostatočne zregenerovať a pripraviť sa na toto dvojkolo. Myslím, že z viacerých hľadísk nás čaká jeden z najťažších víkendov, ale na zápasy sa tešíme. Veríme, že sme schopné uhrať cez víkend plný bodový zisk,“ povedala kapitánka ŠK Lido Zuzana Šišmišová.

 

Beznádejne posledný tím tabuľky Florpédo Bratislava sa už po niekoľký raz pokúsi o zisk prvých bodov v sezóne. Možnosť na to majú v zápasoch proti Mútnemu a Banskej Bystrici. Košická Cassovia odohrá dva domáce duely proti béčku z Kysuckého Nového Mesta a proti Čadci.

 

Program zápasov prvej ligy žien:

 

17. kolo – sobota 15. 2. 2019:

 

14.30 hod – Cassovia Velesis Košice – MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto „B“ (Multihala, Alejova, Košice)

16.30 hod – FBK BCF Dukla Banská Bystrica – ŠK Lido Prírodovedec (ŠH Tajovského, Badín)

17.00 hod – TJ FBK Hornets Mútne – FBC MH Florbal FbO Florpédo Bratislava (ŠH pri ZŠ, Mútne)

19.00 hod – 1. FBC Florbal Trenčín – FBK Harvard Partizánske (MŠH, Mládežnícka, Trenčín)

 

18. kolo – nedeľa 16. 2. 2019:

 

11.30 hod – TJ FBK Hornets Mútne – ŠK Lido Prírodovedec (ŠH pri ZŠ, Mútne)

11.30 hod – Cassovia Velesis Košice – JSC – Wild Girls Čadca (Multihala, Alejova, Košice)

14.00 hod – NTS FK – ZŠ Nemšová „B“ – FBK Harvard Partizánske (MŠH, Mierové námestie, Nemšová)

14.30 hod – FBK BCF Dukla Banská Bystrica – FBC MH Florbal FbO Florpédo Bratislava (ŠH Tajovského, Badín)


Ďalšie články


Odoberajte newsletter