Tentoraz na Spiši pokračovala Liga U16 dievčat

V Spišskej Novej Vsi sa v nedeľu zišli družstvá celoštátnej ligy U16 dievčat aby odohrali zápasy 5. kola. Najviac sa darilo dievčatám z Nemšovej, Partizánskeho a Kysuckého Nového Mesta, ktoré vo svojich zápasoch predviedli peknú hru a nestratili ani bod.

 

Kysučanky zvíťazili nad Pruským 6:4 a vo svojom druhom zápase vyhrali aj nad domácou Kométou Spišská Nová Ves 10:3 čiže v tíme vládne spokojnosť. „Dievčatá si pozreli víkendové extraligové semifinále a tešili sa na svoje zápasy v Spišskej Novej Vsi. V oboch dueloch podali zodpovedný výkon podporený výbornou brankárkou. Schuti si zahrali a ukázali, že florbal ich nesmierne baví. Už teraz sa tešia na ďalšie duely v súťaži,“ povedal tréner Kysuckého Nového Mesta Miroslav Kašper.

 

Jediným doposiaľ nezdolaným tímom zostávajú hráčky Nemšovej, ktoré prešli cez súperky opäť bez zaváhania a poradili si 11:3 s Fiľakovom a 9:0 s Modrou. Vyhralo aj druhé Partizánske a to 10:2 nad FBK Galanta United, no a bez inkasovaného gólu, navyše s ôsmimi strelenými, zdolali Fiľakovo.

 

Celodenný turnajový systém organizovala Kométa Spišská Nová Ves, ktorá si vychutnala víťazstvo 4:2 nad pruským, remízu 3:3 s Modrou, no zaznamenali aj prehru a to 3:10 s Kysučankami. „Na súboje sme nastúpili s nižším počtom hráčok v zostave, čo spôsobili zdravotné problémy niektorých našich hráčok, ale verím, že sa čoskoro budú môcť zapojiť aj ony do tréningov a zápasov. Duel s Pruským sme ráno plní síl vyhrali a zápas proti Modre hodnotím kladne. Pred približne mesiacom sme s nimi na turnaji v Nemšovej prehrali vysoko 2:10, takže toto bol pre nás posun. Baby sa sústredili na obranu a v útoku sa snažili ísť do každej lopty a využiť čo najviac šancí. Škoda toho posledného gólu, ktorý sme dostali tesne pred koncom zápasu, ale to nemení nič na tom, že dievčatá odohrali kvalitný zápas. S Kysuckým Novým Mestom sme tiež začali pekne, otvorili sme hru, ale dostali sme rýchle góly a ťažko sa to už potom doháňalo. Veľmi sa na babách podpísal samozrejme aj ich počet a skutočnosť, že súboj s Kysucou bol pre nich tretím duelom hracieho dňa. Okúsili si však na turnaji všetko, čo sa dá – výhru, remízu aj prehru, a ja som s dievčatami spokojná,“ povedala trénerka Kométy Viktória Trepáčová.

 

Všetky konečné výsledky a podrobné štatistiky tejto súťaže nájdete TU



Odoberajte newsletter