Trenčania „pukli“ doma s majstrovským ATU, ktoré je novým lídrom súťaže

V extralige juniorov sa počas víkendu odohralo viacero zaujímavých a dramatických zápolení. Šlágrom víkendu boli jednoznačne súboje dovtedajšieho lídra súťaže 1. FBC Trenčín s košickými družstvami. Trenčania v sobotu prehrali v Dubnici s ATU tesne 6:7, no včera najmä vďaka vydarenej prvej tretine zdolali Florko 10:9. Bez bodu a na poslednom mieste sú aj naďalej florbalisti z Piešťan.

 

Trenčania v sobotu vymenili domácu športovú halu pre jej obsadenosť a svoj stan rozložili v Dubnici nad Váhom, kde sa stretli s úradujúcimi majstrami ATU Košice. O ich tesnej prehre rozhodla zbabraná úvodná tretina, ktorú prehrali 2:5. Aj napriek snahe nedokázali tento súboj dotiahnuť do víťazného konca. Košičania sa tak tešili z dôležitého víťazstva, ktoré potvrdili aj včera v Piešťanoch. Tie zdolali 11:5. „Odohrali sme veľmi náročný zápas s výborným súperom. Vedeli sme, že Trenčín má v ofenzíve veľkú silu. Som rád, že sme tento pre nás dôležitý duel úspešne zvládli. Súper mal síce veľa gólových šancí po našich zbytočných chybách, ale rozhodla naša efektivita a ofenzívna kvalita. Som spokojný, dosiahli sme veľmi cenné a zaslúžené víťazstvo, povedal po náročnom súboji kouč ATU Košice Peter Vrba a k súboju s poslednými Piešťanmi doplnil: „Do Piešťan som sa tešil. Vedeli sme, že budeme hrať v peknej hale a proti niekomu koho nepoznáme. Na zápas sme sa nepripravili zodpovedne, čo sa ukázalo v prvej tretine. Počas prestávky dostali hráči jasne najavo, čo sa od nich očakáva a pre niektorých bolo náročné prijať to akým spôsobom sa to dozvedeli. Napokon tento spôsob zafungoval a do druhej tretiny sme prišli ako vymenení. Domácim hráčom padli nejaké góly a dlho to vyzeralo pre nich priaznivo nakoľko sme sa nevedeli prispôsobiť ich poňatiu florbalu. To, čo predvádzali niektorí hráči domácich patrilo na iný šport s hokejkami a nie na florbal. Najviac ma mrzí to čo si museli naši hráči vypočuť zo strany niektorých dospelých fanúšikov domácich. Myslím si, že toto do športovej haly nepatrí a už vôbec nie na mládežnícku súťaž. Z hľadiska prichádzalo viac vulgarizmov ako v pesničkách od Rytmusa a Ega z miestneho Kontrafaktu dokopy. Môžu nesúhlasiť s výkonom rozhodcov, predvedenou hrou tímov, alebo s celkovým dianím na ihrisku ale sú isté hranice. Odohrali sme niekoľko emočných zápasov vrátane derby v minulosezónnom finále s Florkom, no nikdy sa fanúšikovia nesprávali na juniorskej súťaži tak ako niektorí v Piešťanoch...

 

Bratislavský Snipers sa vyšplhal na tretie miesto tabuľky. Pomohli mu k tomu dve domáce výhry 13:9 nad Banskou Bystricou a 15:6 nad Modrou. „Pripísali sme si dôležité body do tabuľky. Keďže sme si pred sezónou povedali, že toto budú práve tí súperi, ktorých chceme porážať a zbierať body, tak sme z tohto pohľadu celkom spokojní. Inkasujeme však strašne veľa gólov a rovnako nás hnevá, že väčšinu gólov, ktoré dostaneme, dávame súperom ako na podnose po individuálnych chybách. Každopádne dôvod množstva týchto chýb a rovnako aj veľkého počtu inkasovaných gólov vidím v tom, že naše družstvo prešlo pred sezónou prestavbou. Je zložené hlavne z dorastencov a aj starších žiakov, ktorí nemajú ešte toľko odohraného a nemajú ani toľko skúsenosti, takže pracujeme na tom. Máme za sebou mesiac a pol roboty a verím že do play-off vychytáme čo najviac chýb, povedal tréner bratislavského Snipers Tomáš Chvála.

 

Záhorská Bystrica sa trápila v oboch zápasoch. Najprv zdolalo Tsunami Modru len 7:6 ale včera už nestačilo na Banskú Bystricu, ktorá sa tešila z víťazstva 7:6.

 

Výsledky zápasov extraligy juniorov:

 

5. kolo – sobota 12. 10. 2019:

 

FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina – FBK Hornets Mútne 7:6 pp (3:1, 2:1, 1:4, 1:0)

Snipers Bratislava – FBK BCF Dukla Banská Bystrica 13:9 (5:4, 3:2, 5:3)

Tsunami Záhorská Bystrica – FBC BlueBerries Modra 7:6 (2:1, 2:1, 3:4)

FBC Páv Piešťany – FK Florko Košice 5:10 (4:2, 0:4, 1:4)

1. FBC Florbal Trenčín – FaBK ATU Košice 6:7 (2:5, 2:1, 2:1)

 

6. kolo – nedeľa 13. 10. 2019:

 

Snipers Bratislava – FBC BlueBerries Modra 15:6 (4:2, 3:2, 8:2)

1. FBC Florbal Trenčín – FK Florko Košice 10:9 (5:0, 3:5, 2:4)

Tsunami Záhorská Bystrica – FBK BCF Dukla Banská Bystrica 6:7 (2:3, 3:4, 1:0)

FBC Páv Piešťany – FaBK ATU Košice 5:11 (1:1, 3:6, 1:4)

 

Aktuálna tabuľka po 6. kole:



Odoberajte newsletter