Trenčanov nezastavili ani obhajcovia titulu

V extralige juniorov sa aj naďalej darí podávať stabilné výkony hráčom 1. FBC Trenčín, ktorí uspeli vo dvoch náročných zápasoch v Košiciach. Najprv zdolali Florko tesne 8:7 a včera aj úradujúcich majstrov z ATU v pomere 9:5. Prvé body v sezóne pravdepodobne získajú posledné Piešťany, no nie svojim pričinením, ale skutočnosťou, že správcovia Multihaly neprišli otvoriť domácemu Florku športovú halu a tak sa zápas neodohral. Florku hrozí kontumácia 0:5...

 

Za jednoznačne najlákavejšie duely víkendu možno považovať stretnutia košických družstiev proti lídrovi z Trenčína. V sobotu sa museli proti Florku hráči spod hradu Matúša Čáka obracať, no napokon zvíťazili. Proti majstrovi sa im včera darilo o niečo viac a vybojovali si víťazstvo o štyri góly, čím si upevnili prvú pozíciu v tabuľke a zvýšili pred ATU náskok na rozdiel šiestich bodov, no Východniari majú odohratý o jeden zápas menej. „Očakávanie náročného víkendu sa do bodky naplnilo. Sobotný zápas proti Florku bol špecifický už od začiatku, keďže sa začal s hodinovým posunom. Súper nás herne zaskočil, nakoľko aj s výrazne oklieštenou zostavou bojoval počas celého zápasu, ktorý sa zlomil v náš prospech až na úplnom konci. Nedeľný súboj proti majstrovskému ATU bol rovnako náročný, no tentoraz sme nenechali nič na náhodu a koncentrovaným, takticky zvládnutým, no najmä disciplinovaným výkonom sme boli pomernú časť zápasu vo vedení. Výrazne sa presadila lajna s Virgom, Masárom a Kvasnicom. Hlavným dôvodom výhry bol najmä tímový výkon, ktorý bol podčiarknutý skvelým výkonom brankára Orela. Kvalite zápasu dopomohli aj rozhodcovia, ktorí do hry zbytočne nezasahovali a podali nadštandardný výkon, ktorý si zaslúži verejnú pochvalu,“ zhodnotil víkendové zápolenia tréner FBC Trenčín Miroslav Sága.

 

„Florkáči“ sa po prehre s Trenčínom tešili na povinné body s poslednými Piešťanmi, no zasiahla vyššia moc. Obaja aktéri sa včera nedostali do športovej haly a tak sa duel neodohral. „Zápas s Trenčínom hodnotím ako veľmi pozitívny vzhľadom na to, že naši štyria hráči zo základu sa zúčastnili reprezentačného turnaja v Čechách a ďalší štyria hráči boli s tímom na mužskej extralige. S hráčmi v šatni sme si povedali, že nemáme čo stratiť, správne sme sa na duel namotivovali a na ihrisku predviedli krásnu demonštráciu toho, že aj s prvým tímom v tabuľke vedia zahrať kvalitný a vyrovnaný zápas vzhľadom na oslabený káder. Včerajší duel s Piešťanmi sme neodohrali. Nastala organizačno-komunikačná chyba a správcovia Multihaly nám neprišli otvoriť. To pravdepodobne znamená, že prehráme kontumačne, čo nás samozrejme mrzí,“ povedal tréner košického Florka Erik Kočkár.

 

Stredoslovenské derby majú za sebou florbalisti z Mútneho, ktorí hostili žilinské „kobylky.“ Možno sa udialo pre niekoho prekvapenie ale Oravčania dokázali vyhrať 5:3. „Od začiatku zápasu sme išli za svojím cieľom, ktorým bolo víťazstvo. Nič iné sme si nepripúšťali. Súboj sa lámal pri nezmyselnom vylúčení nášho hráča na päť minút. Hoci sme inkasovali, dokázali sme dať gól v oslabení a to mužstvo nakoplo. Musím poďakovať súperovi za korektný duel, ktorý sa musel páčiť. Nedá mi nepochváliť súperovho brankára Šušku a jeho neskutočné reflexy. Jediný spôsob, ako mu dať gól bolo streliť vinkel. A to sme nastrelili ešte asi päťkrát brvno. Jedným dychom treba dodať, že súperovi chýbali traja hráči, ktorí hrali extraligu mužov. Z mojich hráčov by som chcel vyzdvihnúť Jakuba Košarišťana za prehľad v obrane. Je to veľký talent a taktiež chcem pochváliť Matúša Drígeľa za bojovnosť v útoku,“ povedal tréner Mútneho Anton Kapičák.

 

Proti bratislavským celkom sa chystala uspieť Banská Bystrica, no vyšlo im to len na polovicu. Najprv si Dukla poradila so Záhorskou Bystricou a porazila ju 13:8, ale na druhý deň prišla prehra 9:12 s bratislavským Snipers. „Proti Tsunami sme do súboja vstúpili podľa predstáv a ujali sa rýchlo vedenia, ktoré sme chceli udržiavať počas celého zápasu. V druhej tretine sme však individuálnymi chybami dali súperovi možnosť v krátkom slede vyrovnať skóre. Následne sme sa dokázali skonsolidovať a v tretej tretine sme konečne hrali podľa našich predstáv a rozhodli zápas jednoznačne vo svoj prospech,“ zhodnotil tréner Banskej Bystrice Krištof Štipák. „Čo sa týka zápasu proti Snipers, ak by sme nedostali pár gólov po našich chybách v obrane a využili viac naše šance, súboj by skončil v náš prospech. Diváci si určite prišli na svoje a zápas mal kvalitnú úroveň. Musím uznať aj kvalitu súpera a blahoželám im k víťazstvu,“ doplnil druhý tréner Dukly Zdenko Babík.

 

Výsledky zápasov extraligy juniorov:

 

15. kolo – sobota 11. 1. 2020:

 

FaBK ATU Košice – FBC Páv Piešťany 18:2 (5:0, 6:1, 7:1)

FK Florko Košice – 1. FBC Florbal Trenčín 7:8 (3:3, 1:2, 3:3)

FBC BlueBerries Modra – Snipers Bratislava 4:8 (2:1, 1:4, 1:3)

FBK BCF Dukla Banská Bystrica – Tsunami Záhorská Bystrica 13:8 (3:2, 4:4, 6:2)

TJ FBK Hornets Mútne – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina 5:3 (2:1, 3:2, 0:0)

 

16. kolo – nedeľa 12. 1. 2020:

 

FK Florko Košice – FBC Páv Piešťany – nehralo sa

FaBK ATU Košice – 1. FBC Florbal Trenčín 5:9 (3:4, 1:2, 1:3)

FBK BCF Dukla Banská Bystrica – Snipers Bratislava 9:12 (3:4, 4:4, 2:4)

FBC BlueBerries Modra – Tsunami Záhorská Bystrica 3:14 (0:2, 0:6, 3:6)

Aktuálna tabuľka po 16. kole:



Odoberajte newsletter