Víťaz základnej časti AS Trenčín proti nováčikovi, obhajca titulu Florko proti Žiline

Posledný hrací víkend v základnej časti má za sebou Extraliga juniorov. Dlhodobú časť súťaže dokázali vyhrať hráči AS Trenčín so ziskom 55 bodov. Na druhom mieste skončili obhajcovia titulu z Florko Košice.

Do posledného kola bojovali o účasť tímy Lido Bratislava a ATU Košice. Ak by Lido v nedeľu doma uspelo, prekročilo by brány playoff. Posledný duel základnej časti ale zvládli lepšie Košičania a postúpili medzi najlepších 8 tímov. Medzi štvrťfinalistami nechýbajú ani hráči Snipers Bratislava, premiérovo aj nováčik súťaže FBK Raptors, Žilina a Tsunami. 

V nedeľu večer sme zároveň spoznali aj zloženie dvojíc prvého kola play-off a víťaz základnej časti si za súpera zvolil spomínaného nováčika Raptors. Viac nám o priebehu základnej časti ale aj o výbere súpera prezradil tréner AS Trenčín - Patrik Bulko. 

"Pri hodnotení základnej časti nemôžem začať inak, než tým, že naším zrkadlom a najmä "stopkou" veľkým plánom do sezóny bol hneď úvodný zápas, ktorý sme prehrali na pôde Snipers naozaj gigantickým rozdielom 13:3. Predpokladám, že v tej chvíli by za nás nedal nikto ani euro, no odstupom času môžem napísať, že sa nám nemohlo stať nič lepšie. Vrátili sme sa na zem, a všetko naučené sme postupne dávali dokopy, až z toho "vypálilo" prvé miesto po základnej časti. Tento čiastkový úspech nám samozrejme robí radosť, no neradi by sme ho označovali za náš cieľ - ten je predsa len inde.

Výber súpera do štvrťfinále sme riešili až po zápase, nakoľko sme ešte 30 minút pred našim posledným zápasom videli priebežný stav duelu LIDO vs ATU 1:0, čo by znamenalo, že do nadstavby postupuje i LIDO. Každopádne, chalanom z Bratislavy zápas nevyšiel, a tak sme sa rozhodovali medzi Rabčou, Žilinou a ATU. Demokratickým hlasovaním sme si zvolili za súperov chalanov z Rabče, proti ktorým nám vyšli oba vzájomné zápasy (ten posledný v sobotu). Verím, že v tomto trende budeme pokračovať i v play-off, na ktoré sa veľmi tešíme!"


Aj najproduktívnejší hráč základnej časti JEX je z tímu AS Trenčín. Stal sa ním Mário Ozimý, ktorý nazbieral 69 bodov. 


Pozrite si zloženie dvojíc štvrťfinále play-off Extraligy juniorov, ktoré štartuje 24. februára. 

 



Odoberajte newsletter