Vyletelková: „Motivácia vyhrať ligu bez straty je veľká.“

Už len štyri ligové kolá delia ženské družstvá prvej ligy od konca tohtoročnej sezóny. Dve z nich sa odohrajú už počas nasledujúceho víkendu. Pozíciu suverénneho lídra súťaže pricestuje do Bratislavy potvrdiť tím Nemšovej a druhú pozíciu v tabuľke si bude chcieť obhájiť v domácich súbojoch Partizánske.

 

Už celých štrnásť zápasov nepoznajú dievčatá z Nemšovej svojho premožiteľa a zajtra nastúpia v hlavnom meste proti poslednému Florpédu a na druhý deň sa stretnú s tretím tímom tabuľky Lidom. Nikto nepochybuje, že béčko Nemšovej ligu vyhrá, no motiváciou pre tieto dievčatá je celkové víťazstvo bez straty bodu. „Motivácia získať titul v prvej lige bez straty bodu je veľká, no ak by tomu tak nebolo, nič sa nedeje. Či je to prvý alebo posledný zápas v lige, vždy doň nastupujeme s nasadením a motiváciou získať tri body. Prvá liga pre nás bola príjemným oživením sezóny a zisk prvého miesta by pre nás znamenal veľké zadosťučinenie,“ povedala skromne najproduktívnejšia hráčka Nemšovej Kristína Vyletelková.

 

Do baráže o postup do extraligy s istotou postupujú dievčatá z Partizánskeho, ktoré tak v nasledujúcich stretnutiach môžu dolaďovať formu. Zajtra privítajú dievčatá z Kysúc a v nedeľu to rozbalia proti Čadci. Bratislavskému Lidu chýbajú do potvrdenia druhej barážovej miestenky ešte štyri body, ktoré sa pokúsia získať v súbojoch s Trenčínom a s Nemšovou. Duel s Trenčínom bude pre Lido rozhodujúci, pretože ak Bratislavčanky zvíťazia, získajú dostatočný náskok pred Trenčínom a o všetkom bude rozhodnuté.

 

Zvyšným družstvám už o veľa nejde, ale budú bojovať o prestíž a tak sa Banská Bystrica popasuje s košickou Cassoviou a Košičanky sa v nedeľu presunú na zápas do Mútneho.

 

Program zápasov prvej ligy žien:

 

19. kolo – sobota 2. 3. 2019:

12.00 hod – FBK BCF Dukla Banská Bystrica – Cassovia Velesis Košice (MŠH Mládežnícka, Brezno)

12.30 hod – FBC MH Florbal FbO Florpédo Bratislava – NTS FK – ZŠ Nemšová „B“ (ŠH Mladosť, Trnavská cesta, Bratislava)

14.00 hod – FBK Harvard Partizánske – MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto „B“ (MŠH, Februárová, Partizánske)

17.30 hod – ŠK Lido Prírodovedec – 1. FBC Florbal Trenčín (ŠH ZŠ Ľ. Štúra, Komenského, Modra)

 

20. kolo – nedeľa 3. 3. 2019:

10.00 hod – FBK Harvard Partizánske – JSC – Wild Girls Čadca (MŠH, Februárová, Partizánske)

10.30 hod – ŠK Lido Prírodovedec – NTS FK – ZŠ Nemšová „B“ (ŠH Mladosť, Trnavská cesta, Bratislava)

11.30 hod – TJ FBK Hornets Mútne – Cassovia Velesis Košice (ŠH pri ZŠ, Mútne)

14.00 hod – FBC MH Florbal FbO Florpédo Bratislava – 1. FBC Florbal Trenčín (ŠH Mladosť, Trnavská cesta, Bratislava)


Ďalšie články


Odoberajte newsletter