Za postupom na MS otvoríme cestu cez Pobrežie Slonoviny

V talianskom meste Celano sa zajtra od 11.00 h uskutoční štart slovenskej reprezentácie mužov v kvalifikačnom turnaji o postup na majstrovstvá sveta, ktoré sa koncom roka uskutočnia vo Švajčiarsku. Prvý duel by mal byť pre našich reprezentantov „zahrievací“, pretože na slovenských chlapcov čakajú málo ostrieľaní hráči z Pobrežia Slonoviny.

 

Náš úvodný súper sa predstavil aj na Slovensku a to v roku 2020, keď sa zúčastnil kvalifikácie v Poprade. Pobrežie Slonoviny na Slovensko vtedy pricestovalo s nízkym počtom hráčov, no zanechalo sympatický dojem a statoční reprezentanti tejto krajiny si získali srdcia slovenských fanúšikov. Pobrežie Slonoviny zatiaľ odohralo celkom sedem medzištátnych zápolení a na MS sa zatiaľ neprebojovalo. Ich cieľom však je, aby boli prvým africkým družstvom, ktoré sa na svetový šampionát kvalifikuje. Najvyššiu prehru „schytali“ práve v Poprade od Švajčiarska v pomere 0:51...

 

Slovenskí fanúšikovia sa na tento duel tešia a dúfame, že aj naši reprezentanti sa dokážu motivovať aby si schuti zahrali a zastrieľali. „Náš cieľ je jednoznačný a tým je postup na svetový šampionát. Súperov, ktorých máme v skupine by som rozdelil do rôznych výkonnostných úrovní, no pre nás je rozhodujúcim a najdôležitejším súboj proti Nemecku. Súboj s Pobrežím Slonoviny sa zrejme a to myslím úprimne a bez urážky, nedá nazvať ani tréningovým. Tento duel však berieme tak, aby si všetci chlapci zahrali, vyskúšali športovú halu a podmienky v nej. Budeme si ale aj skúšať niektoré prvky našej hry, ktoré vychádzajú predovšetkým z presilovky,“ povedal hlavný tréner slovenskej reprezentácie mužov Radomír Mrázek.

 

LIVE prenos zápasu Pobrežie Slonoviny – SLOVENSKO môžete zajtra od 11.00 h sledovať TU

 

TOP partnerom reprezentácie mužov SR je betRing.



Odoberajte newsletter