Čadca zatiaľ obsadila hráčkam Snipers pozíciu v play-off

Tromi duelmi dobehli odložené zápasy družstvá prvej ligy žien. Najväčšiu pozornosť sústredil na seba súboj domácej Čadce a bratislavského Snipers, kde išlo o miestenku do play-off. Dievčatá z Čadce uspeli a zvíťazili 5:3, čím sa posunuli pred Snipers a majú o niečo bližšie do semifinále.

 

Čadca je po včerajšku na štvrtom mieste tabuľky o tri body pred Snipers. Hráčky Wild Girls však majú pred ukončením základnej časti pred sebou jeden duel a to proti suverénnemu lídrovi FBK Harvard Partizánske, no bratislavský Snipers ešte odohrá dva domáce zápasy proti poslednému Fiľakovu a Slovenskej Ľupči. Po prehre s Capitolom 3:10, priamy súboj so Snipers však včera zvládli. „Išli sme do zápasov s tým, že ak budú naše posledné, kde ešte môžeme niečo urobiť, dáme do toho všetko. V prvej tretine proti Capitolu sa nám to aj darilo dodržiavať. V druhej časti prišla spŕška rýchlych gólov a s našou psychikou to zamávalo. Chuť vystriedala nechuť, ozvali sa pokovidové dozvuky a už sa to rúcalo ako domček z karát. V závere ešte dievčatá našli silu, avšak, nestačilo to. V nedeľnom zápase sme začali ešte raz, od začiatku a to sa oplatilo. Zabudli sme na sobotu a sústredili sme sa iba na zápas. Osobne ma prekvapili aj individuálne súboje a prieniky našich hráčok, ktoré som u niektorých už dlho a u iných ešte vôbec nevidel. Škoda, že nám to sebavedomie v sobotu neprišlo pomôcť... Proti Partizánskemu musíme dať zo seba naozaj aj to posledné a dúfať, že nám budú hviezdy naklonené,“ povedal tréner Čadce Peter Jurga a na otázku určitého rozkladu tímu a jeho budúcnosti povedal: „Momentálne je to naozaj ťažká otázka. Koronová doba nám veľa zobrala. U nových a nádejných hráčok sme ešte nestihli zapáliť v srdci oheň pre tento šport a lásku ku kolektívu a z toho, čo nám zostalo, sa nám dievčatá rozlietajú po svete. A to už ohrozuje ženský florbal v Čadci a jeho ďalšiu existenciu. Určite si po sezóne sadneme a budeme zvažovať, čo bude ďalej. Teraz sa ešte sústredíme, aby sme dokončili rozohranú sezónu. To je momentálne priorita.“

 

Dievčatá z hlavného mesta boli odhodlané v Čadci urobiť dôležitý krok k postupu do play-off. Prehra 3:5 im skomplikovala zámer, no nezabuchla šancu. „Bohužiaľ sme za posledné dva mesiace natrénovali len úplné minimum a to sa aj odrazilo na výsledku v Čadci. Samozrejme stále sa chceme zmestiť do prvej štvorky a verím, že na to aj máme potenciál, musíme však dostať späť do zostavy hráčky, ktoré nám chýbali a zabrať na tréningoch, aby sme sa čo najskôr dostali do tempa adekvátneho tejto fázy súťaže. Všetko je ešte stále v našich rukách a bude záležať, ako sa nám to podarí uchopiť,“ povedal tréner Snipers Vladimír Roziak.

 

Už s istotou najhoršie tretia Slovenská Ľupča vyhrala doma nad Fiľakovom 11:9.

 

Všetky konečné výsledky a podrobné štatistiky tejto súťaže nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter