Čaká nás bronzový tím spred dvoch rokov

Tretím súperom našej reprezentácie na majstrovstvách sveta juniorov bude Fínsko, držiteľ bronzu spred dvoch rokov a počtom medailí zároveň najúspešnejšia krajina v histórii šampionátov devätnásťročných. Hoci Slováci s týmto súperom veľa aktuálnych vzájomných zápasov nemá, hráči vedia, že hrajú proti florbalovej veľmoci.

 

Najaktuálnejšie meranie síl „devätnástok“ Fínska a Slovenska je z roku 2017 a severania zostavu s Dudovičom či Gašparíkom zdolali 8:3. „Očakávať od nich môžeme rýchly a kvalitný florbal, rýchle prihrávky, pričom nám nebudú dávať čas na kombinácie,“ hovorí o štvrtkovom súperovi Jakub Vitek, obranca z našej elitnej pätky. Fíni pritom v úvodný hrací deň zohrali vyrovnané stretnutie s Českom, ktoré malo šťastnejší koniec pre nich. Kvalitatívne by nás tak mal čakať súper na veľmi podobnej úrovni. „Bude to veľmi porovnateľné s Čechmi, ale myslím si, že Fíni majú ešte o čosi rýchlejšiu hru,“ dodáva pred zápasom.

 

Slovensko má po dvoch dueloch na konte nula bodov a skóre 12:27. Na to sa však v samotnom zápase hľadieť nebude a na svetovom šampionáte by motivácia chýbať nemala. „Zajtra budeme outsidermi, ale napriek tomu sa budeme snažiť podať čo najlepší výkon a uvidíme, aký to prinesie výsledok,“ dodal hráč brnenských Bulldogs. Šampionát sa nehrá v ich domovskom stánku, no atmosféru turnaja si chvália viaceré mužstvá. „V Halifaxe bolo veľmi málo ľudí, zatiaľ čo tu je fanúšikov oveľa viac, aj zo Slovenska a aj našich kamarátov z Brna. Je to skvelé,

 

Kým v dueli s Lotyšskom nastúpila značne pomiešaná zostava, zloženie zo stretnutia s Českom by sa na to piatkové malo podobať viac. Pätica s Vitekom, Stellerom, Fürstenom, Gajdošom a Tomčom však hrala pokope v oboch dueloch. „Včera sme skúsili zaujímavý ťah s tým, že prvá formácia nastúpi na tretiu lajnu súpera. Myslím si, že naša formácia nepotrebuje veľa zmien a klape nám to dobre,“ hovorí bývalý hráč Tsunami Záhorská Bystrica. Zápas s Lotyšskom nedohral pre zranenie, no proti Čechom už naplno zarezával a nič sa na tom nezmeí ani v treťom vystúpení. „Už je to v poriadku, súper mi len nešťastne prišliapol členok,“ uzatvára Vitek.

 

Zápas juniorov medzi Slovenskom a Fínskom začína v piatok o 09:30 a sledovat ho opäť možno cez Youtube Medzinárodnej florbalovej federácie.



Odoberajte newsletter