Chúpeková: „Za svoje výkony ďakujem predovšetkým trénerom.“

Skutočnosť, že v extraligovom družstve Kysuckého Nového Mesta sa skrýva obrovský hráčsky potenciál je neodškriepiteľná. Dokazujú to výsledky družstva v ženskej súťaži Hyundai extralige, ale aj vo zvyšujúcom sa počte nominovaných hráčok v reprezentáciách a v neposlednom rade aj v individuálnych oceneniach. Minuloročnú víťazku ankety Juniorka sezóny Lindu Pudišovú po roku nahrádza jej spoluhráčka Laura Chúpeková!

 

Kysučanka mala celkom úspešnú sezónu. Za svoj tím, ktorý sa stal víťazom základnej časti a zároveň víťazným družstvom celej sezóny, počas dvadsiatich odohratých duelov (dva z nich play-off) nazbierala 56 bodov produktivity za 37 gólov a 19 asistencii, čo ju vynieslo na konečnú druhú priečku v individuálnych štatistikách. „Táto informácia ma príjemne prekvapila, keďže viem, že v súčasnosti je na Slovensku veľa šikovných junioriek. Vážim si, že práve ja som mohla toto ocenenie získať. Určite nás každý jeden úspech posúva dopredu a ťahá za ďalšími,“ povedala dojatá víťazka Laura Chúpeková.

 

Druhý rok po sebe patrí v tejto kategórií víťazstvo hráčke z Kysúc, čo niečo znamená. Dokonca nie je to jediná kategória, v ktorej dievčatá z tohto klubu dominujú. „Tak určite za svoje výkony v prvom rade ďakujem trénerom, ktorí nás neustále učia a posúvajú vpred. Dávajú si záležať na každej jednej hráčke, čo sa potom na našej hre prejaví. Toto ocenenie si vážim, keďže som prvý raz niečo takéto dostala. Beriem to ako povzbudenie za minulú sezónu a určite ma to nezastaví v aktivite a snahe sa ešte viac zlepšovať,“ vraví nádejná slovenská reprezentantka.

 

Predošlá víťazka Linda Pudišová v tomto roku získala konečné tretie miesto. Laura je šťastná aj z jej úspechu: „Každý má iný talent, iné rezervy, či iné skúsenosti. Preto by mal každý neustále ne sebe pracovať a postupne sa úspech časom dostaví. Nemusí to vždy byť individuálny, pretože všetky pracujeme pre tím. Ja sa snažím postupne zlepšovať vo všetkých činnostiach. Každý nech si ide za svojim. Chcem zablahoželať Linde k úspechu a želám jej veľa šťastia v ďalšej sezóne.“

 

Konečné poradie ankety Juniorka sezóny 2019/2020:

 

1. miesto: Laura CHÚPEKOVÁ (MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto)

2. miesto: Sára ADAMCOVÁ (FbK Kométa Spišská Nová Ves)

3. miesto: Linda PUDIŠOVÁ (MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto)



Odoberajte newsletter