Hyundai extraligu ovládla Klára Grossová!

V minulom roku sa anketa Extraligová hráčka sezóny nevyhlasovala. Z najvyššieho počtu bodov sa v sezóne 2019/2020 tešila hráčka Kométy Spišská Nová Ves Klára Grossová, ktorá s výrazným odstupom predbehla druhú Lauru Chúpekovú z Kysuckého Nového Mesta a Lenku Cuprákovú zo Sabinova.

 

„Je to určite dobrý pocit stať sa extraligovou hračkou sezóny a som veľmi šťastná, že sa mi minulá sezóna takto vydarila, aj keď som stále toho názoru, že úspech tímu by ma pred individuálnym ocenením potešil oveľa viac. Pre mňa je to však jedna z motivácií do aktuálnej sezóny, kedy sa budem snažiť pomôcť Kométe zaradiť na čo najvyššie priečky tabuľky a samozrejme aj do budúcich rokov, keď vidím, že všetky tie tréningy, či zápasy ma posúvajú vpred. Myslím, že každú jednu hráčku by takéto ocenenie potešilo a posunulo by ju to ďalej ale zase ako sa hovorí a čoho sa snažím držať byť stále pevne nohami na zemi,“ hovorí najproduktívnejšia hráčka a najlepšia strelkyňa predošlej sezóny Klára Grossová.

 

Svoje kvality dokazovala prakticky v každom zápase Hyundai extraligy spoločne so Sárou Adamcovou, ktorá prestúpila do Švajčiarska. „Som rada že sa Sáre alias „Adam“ podarilo prestúpiť do švajčiarskeho tímu, v ktorom určite nazbiera veľa skúsenosti. Tie ďalej bude môcť zužitkovať v reprezentácii alebo v inom tíme. Určite mi bude chýbať na ihrisku ale budem sledovať ako sa jej darí a držať palce vo svete. Veľmi sa teším na hru s Katkou Talpašovou, ktorá je z minulej sezóny ešte na pár zápasov vyradená z hry kvôli zraneniu ale ak sa vráti, tak určite perfektne zastúpi Sáru! V Kométe máme veľa šikovných mladých a taktiež aj stálych hráčok, ktoré sa dúfam chytia role Sáry a pôjde to samé,“ dodáva usmievavá slovenská reprezentantka.

 

Veľa hráčok zo Slovenska odchádza do sveta zbierať skúsenosti. Klára si ešte dokončuje školu. „Keď som išla na vysokú školu, tak som musela veľmi premýšľať nad tým, čo uprednostním. Rozhodla som sa pre školu a budúcnosť. Dúfam, že toto rozhodnutie nebudem nikdy ľutovať a že sa po poslednom roku, ktorý ma ešte čaká teraz, niekam s florbalom dostanem a budem sa môcť zlepšovať v tom, čo ma baví a napĺňa,“ vysvetľuje a zároveň dúfa Grossová.

 

Niekto má priam čuch na góly a vie sa ocitnúť v správny čas na správnom mieste, iného teší, keď pre niekoho vypracuje gólovú príležitosť. „Keď mám pravdu povedať, tak najviac ma tešilo, keď som v zápasoch nahrávala dievčatám, ktoré strelili svoj prvý gól v extralige. Z toho som mala vážne úprimnú radosť. Ale samozrejme každé bodíky ma tešia, či už nahrávky alebo góly a o to viac v play-off, kedy ide o všetko a tá radosť z gólov tam je, či už sa vyhráva alebo prehráva,“ prezradila Grossová, ktorá po dvoch úvodných kolách novej sezóny už stihla na dva presné zásahy asistovať a sama jeden gól strelila.

 

Konečné poradie ankety Extraligová hráčka sezóny 2019/2020:

 

1. miesto: Klára GROSSOVÁ (FbK Kométa Spišská Nová Ves)

2. miesto: Laura CHÚPEKOVÁ (MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto)

3. miesto: Lenka CUPRÁKOVÁ (FbC Predator Sabinov)



Odoberajte newsletter