Dievčatá – veľa odvahy, šťastia a silnej energie v súboji so Švajčiarkami!

Po dvoch „mega“ zápasoch v základnej skupine, prichádza pre slovenské reprezentantky tretia náročná konfrontácia so súperom svetovej TOP 4. V dnešnom štvrťfinále sa naše dievčatá stretnú so Švajčiarkami. Dostať sa cez ne do semifinále by bol športový zázrak, no Slovenky sa vopred nevzdávajú. Cieľom však zostáva konečné piate miesto, čo aj v prípade prehry môžeme vybojovať s ďalšími súperkami. 

 

Švajčiarky sú poslednými finalistkami svetového šampionátu, v ktorom na domácej pôde v Neuchateli podľahli Švédkam 2:3 gólom v predĺžení, čiže boli veľmi blízko ku svojej historicky druhej zlatej medaile. Aktuálny šampionát nerozbehli ideálne, pretože v skupine A v úvodnom dueli prehrali s Českom 2:5. Chuť si spravili v druhom stretnutí s Lotyškami, ktoré rozdrvili 13:0. Druhé miesto v tabuľke si zabezpečili víťazstvom 6:2 nad Poľskom, ale trápili sa a súperky definitívne zlomili až v záverečnej tretine. Naše súperky si dali cieľ opätovnú účasť vo finále.

 

Slovenky čaká v krátkom čase už tretia náročná konfrontácia. Švédky nás vyškolili, no Fínky sme tradične potrápili. Vo zvyšných dvoch stretnutiach šampionátu sme dokonca neinkasovali žiaden gól, pretože sme zdolali Nemky 6:0 a v osemfinále aj USA 20:0. So Švajčiarskom sme sa v histórii ženského šampionátu zatiaľ nestretli, no odohrali sme dva zápasy. Prvý v roku 2013 na turnaji Polish Open, kde sme prehrali 1:11 a o päť rokov neskôr na turnaji v Čechách sme prehrali 3:12. „Bude to pre nás premiérový súboj na svetovom šampionáte žien a tešíme sa na neho. Samozrejme, že v tomto zápase nie sme v pozícii favorita, no pokúsime sa súperky zaskočiť a získať ich skalp, no bude to veľmi náročné, pretože družstvá z TOP 4 sú vynikajúce a Švajčiarky majú výborný pohyb, proste je to kvalitný tím,“ povedal kouč slovenskej reprezentácie žien Michal Jedlička.

 

Strelecky sa s Američankami rozbehla aj naša skúsená hráčka Denisa Ferenčíková, ktorá strelila hetrik a pred dôležitým súbojom povedala: „Naše štvrťfinálové súperky patria do najvyššej triedy kvality a duel s nimi bude neskutočne náročný. Určite sa vopred nevzdávame a nastúpime s cieľom niečo dokázať, no uvidíme ako sa to bude vyvíjať priamo na ihrisku. Švajčiarky majú lepší tím, ale aj my chceme všetkým ukázať, že aj my sa dokážeme s tímami z TOP 4 športovo pobiť.“

 

Zápas Švajčiarsko – SLOVENSKO môžete od 19.00 h sledovať na RTVS 3.



Odoberajte newsletter