Do finále postúpili favoriti

Do finále prvej ligy žien postúpili obe favorizované družstvá, ktorými sú FBK Harvard Partizánske a CAPITOL Floorball Club. V semifinále zvíťazili 2:0 na zápasy a tak si zahrajú finále. O tretie miesto si zmerajú sily Fb Slovenská Ľupča a bratislavský Snipers.

 

Partizánske pred týždňom zvíťazilo nad Snipers na jeho palubovke suverénne 11:4 a v domácej odvete ešte vyšším rozdielom a to 12:3. Postup do finále teda jednoznačný. „Po dlhšej dobe sme nastúpili takmer v kompletnej zostave. Dievčatá sú v poslednom čase zvyknuté hrať na dve formácie a nevedeli sa dlhšie dostať do tempa. Preto sme v desiatej minúte museli zredukovať našu hru z troch formácii na dve. To sa ukázalo ako kľúčové a dokázali sme sa vtedy od súpera odtrhnúť na rozdiel piatich gólov. Potom sme už pokračovali v hre s čo najviac hračkami. Myslím si, že náš postup je zaslúžený a súperovi ďakujeme za slušné dva diely,“ zhodnotil tréner Partizánskeho Dušan Ďuríček.

 

Trochu zložitejšiu cestu mali hráčky bratislavského Capitolu. V Slovenskej Ľupči vydreli tesnú výhru 6:5 a v odvete v Záhorskej Bystrici sa tešili z postupu po víťazstve 5:2. „V prvom semifinálovom zápase náš súper aj keď bez trénera, podal bojovný výkon s výborne chytajúcou brankárkou, ale naše skúsené hráčky si s tým poradili. Na začiatku nášho domáceho zápasu sa nám zranila najproduktívnejšia hráčka Michaela Krivulčíková. Podali sme zodpovedný výkon a s prehľadom a pokojom sme zvíťazili. Čaká nás finále a náš cieľ je postup do Hyundai extraligy. Bez Mišky to bude ťažšie, ale urobíme pre postup všetko a vybojujeme to aj pre ňu,“ povedal tréner CAPITOL Floorball Club Peter Holekši.

 

Sympatický dojem z oboch duelov zanechali dievčatá Slovenskej Ľupče, ktoré bojovali čo im sily stačili. Na postup do finále to však nestačilo a tak si proti Snipers zahrajú sériu o konečnú tretiu priečku. „Myslím, že sme v oboch zápasoch a v celej sérii boli zdatným súperom Capitolu. Škoda, že sme neboli viac dôrazní v koncovke. V druhom dueli sme hrali len so siedmimi hráčkami a dvoma brankárkami, ale myslím, že za výkon a bojovnosť sme mali urvať aspoň jeden zápas v sérii. Capitol to s nami nemal ľahké, no treba uznať ich kvalitu. Tak florbalivo skúsené hráčky ako Ferencová, Ďuríkova, Krivulčíková či Vršková, boli základom ich úspechu. Súperkám gratulujeme k postupu do finále,“ skonštatoval kouč Slovenskej Ľupče Zdenko Babík.

 

Všetky konečné výsledky a podrobné štatistiky tejto súťaže nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter