Dva televízne zápasy, bratislavské derby i súboj deväťbodových tímov

Nad stretnutiami 4. kola extraligy mužov visel niekoľko dní otáznik, vzhľadom na rozhodnutia predstaviteľov vlády Slovenskej republiky. Napokon by však napriek núdzovému stavu v krajine nič nemalo brániť tomu, aby najvyššia florbalová súťaž pokračovala. Zo šesťzápasovej porcie až dva odvysiela internetová televízia huste.tv.

Dva sobotňajšie zápasy majú úvodné buly naplánované už na 14.00 hod. ATU Košice doma privíta Grasshoppers Žilina a na palubovke AS Trenčín sa predstaví Prešov. Práve druhé uvedené meranie síl bude vysielať huste.tv v priamom prenose. Diváci, ktorí si tento zápas zapnú, môžu súťažiť o halové tenisky Salming v hodnote 98 eur. Viac informácii o súťaži bude k dispozícii v prenose od komentátora alebo na facebooku Slovenského zväzu florbalu (SZFB).

Kým Prešov v novom ročníku ani raz neprehral, AS Trenčín získal v troch kolách zatiaľ iba tri body. „Na zápas sa veľmi teším. Očakávam hlavne vyrovnaný a bojovný duel plný nasadenia, v ktorom budeme ‚hladný‘ po víťazstve.  Trénovali sme zopár herných situácií a taktík, ktoré, verím, že budú úspešné. Taktiež sme už v minulom zápase premiešali hráčov vo formáciách, čo sa odzrkadlilo vo výkone mužstva ako dobrý ťah. Ak však chceme byť úspešní, musíme jednoznačne doladiť koncovku, začať strieľať viac gólov, byť celý zápas v 100% nasadení a v neposlednom rade, vyvarovať sa inkasovaným gólom. Mrzí ma absencia divákov, ale pokiaľ môžeme takto odohrať bezpečne celú ligu, nevidím iné východisko. Preto chcem pozvať všetkých ‚fans‘ na LIVE prenos na huste.tv,“ povedal Matúš Kukaň z AS Trenčín.

Ďalší priamy prenos pripraví huste.tv zo zápasu Snipers Bratislava – 1. FBC Trenčín so štartom o 18.00 hod. Pozícia favorita aj v tomto prípade patrí hosťom, ktorí sa zatiaľ môžu pýšiť plným bodovým ziskom. Bratislavčania majú na konte iba dva duely, no bez bodu. Zápas 3. kola proti Trnave, ktorý bol na pláne minulý víkend, odohrajú Snipers inokedy. Proti Trenčínu nastúpia v zostave už aj s najnovšou akvizíciou, z konkurenčného Tsunami prešiel k „snajperom“ na hosťovanie Juraj Chlpek. „Sme radi, že sme všetci zdraví a môžeme sa vrátiť do zápasového diania po kratšej pauze, aj keď tentokrát, žiaľ, bez prítomných divákov. FBC Trenčín je dobre rozbehnutý po troch víťazstvách a uvedomujeme si, aké skúsené mužstvo bude proti nám stáť cez víkend. Ak však budeme hrať zodpovedne, a dokážeme v zápase ukázať to, čo trénujeme, tak verím, že ich potrápime a zapíšeme si prvé body do tabuľky,“ uviedol odhodlane kapitán Snipers Mojmír Kešelák

Pozornosť púta aj ďalší zápas v hlavnom meste, Tsunami Záhorská Bystrica v bratislavskom derby nastúpi proti ŠK Lido Prírodovedec. Obe družstvá majú v sezóne 2020/2021 dosiaľ zhodne po tri body. „Najmä sa veľmi tešíme, že môžeme hrať. My sme zatiaľ v zápasoch nič neukázali. Hrali sme pod naše možnosti a mám pocit, že tempo na tréningu máme lepšie ako predvádzame v stretnutiach. Verím, že na domácej palubovke proti Lidu bude náš výkon lepší ako v predošlých dueloch a nadviažeme na dobré tréningy,“ vyhlásil hrajúci tréner Tsunami Martin Kubovič.

V zápase dosiaľ stopercentných tímov na seba narazia Nižná a Florko Košice, Spišská Nová Ves privíta nováčika z Trnavy.



Odoberajte newsletter