Exreprezentant Kriš našiel stratenú chuť do florbalu

Počas leta sa udialo viacero zaujímavých prestupov a pozornosť si zaslúži aj transfer niekdajšieho reprezentanta SR Jozefa Kriša, ktorý rozšíril káder Znojma, účastníka českej druhej najvyššej súťaže.

Pre rodáka z Prešova nejde o neznáme prostredie, v Znojme hral aj v roku 2018, keď si vybojoval nomináciu na majstrovstvá sveta mužov v Prahe. Sezónu 2019/2020 absolvoval v drese prvoligového Sabinova, kde s 28 bodmi (13+15) v 15 zápasoch patril medzi výrazné opory.

„V Znojme som už hrával dva roky pred tým. Po ročnej pauze od českého florbalu som sa chcel vrátiť späť, doslova mi to chýbalo. Iné alternatívy neboli. Moja prvá myšlienka viedla do Znojma. V tomto klube sú úžasní ľudia, s ktorými si veľmi rozumiem,“ povedal pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB) Jozef Kriš.

Znojmo už v aktuálnom ročníku stihlo odohrať dve stretnutia v rámci tamojšej I. ligy, no stále čaká na prvé víťazstvo. Rovnako tak Kriš čaká na prvý bod. „Letná príprava bola super. Z môjho pohľadu asi najlepšia, čo som zažil počas mojej kariéry. Cieľom je určite udržanie sa v zostave A-tímu a pravidelne hrávať a bodovať,“ uviedol 23-ročný florbalista.

Odchovanec ŠK Stars Lipany priznal, že florbal pred časom klesol v hierarchii jeho priorít na úplné dno. Teraz však znovu objavil stratenú chuť do tohto športu.

„Pred rokom by som povedal, že je florbal u mňa na poslednom mieste. Lenže počas toho roka sa veľa zmenilo a florbal je mi opäť blízky a chcem sa ním baviť.“

Kriš do seniorskej reprezentácie nakukol prvýkrát v roku 2017, o rok neskôr sa pod vedením Petra Koutného predstavil aj na svetovom šampionáte v Prahe, kde absolvoval šesť zápasov bez bodového zisku. V roku 2015 sa zúčastnil aj na majstrovstvách sveta juniorov. „Na reprezentáciu mám iba dobré spomienky. Boli to krásne chvíle v mojom živote, na ktoré rad spomínam,“ uzavrel urastený obranca.
 



Odoberajte newsletter