Futbalistku Lenku „prevalcoval“ florbal

Slovenskému ženskému florbalu vyrastá slušná generácia hráčok. Niekoľko dnešných dievčat, ktoré majú trinásť, či štrnásť rokov, sú slušne technicky vybavené, no potrebujú rozvíjať kondíciu. Vzhľadom na nízku základňu disponujeme hneď niekoľkými talentami. Jedným z nich je aj čochvíľa trinásťročná hráčka FBK Harvard Partizánske Lenka Červená.

 

Jej tréner Dušan Ďuríček o nej povedal: „Lenka je veľmi zodpovedná a všestranná hráčka, ktorá je výborná vo viacerých športoch. Naďabil som na ňu na ulici. Býva v mojej blízkosti a za každým keď som išiel okolo nej, vždy kopala do lopty, behala s hokejkou, či na korčuliach alebo na bicykli. Toto všetko z nej robí hráčku akou je teraz. Pri florbale je tretí rok a vidím v nej veľkú perspektívu. Teší nás podpora, ktorú jej dávajú rodičia a tak v nej vidím budúcnosť.“ Decká sa v športe hľadajú a Lenka sa pravidelne venuje aj futbalu. Zdá sa však, že si postupne k florbalu získava cestu. Tréneri ale majú náročnú úlohu dostať ju na svoju stranu. „Veru s tým sme bojovali najmä počas minulého roku, kedy sa v podstate nevedela rozhodnúť. Prišla však pozvánka do reprezentačného výberu žiačok, úspech na zaujímavom turnaji v Plzni, čo jej pomohlo pri rozhodovaní. Začala tak brať florbal ako prioritný šport, čo nás teší,“ dodal Ďuríček.

 

Lenka Červená svojimi slovami potvrdila začiatky s florbalom. „Tréner Dušan Ďuríček vyrastal na rovnakej ulici ako ja a každý deň sme sa stretávali keď išiel domov z práce, alebo na tréning. Hrávala som aktívne futbal, no ponúkli mi vyskúšať si florbal. Ja som prijala a tak som si ho postupne obľúbila,“ povedala talentovaná florbalistka, ktorá svojimi výkonmi patrila medzi najlepšie hráčky slovenského výberu na turnaji Regionálnych výberov v Ostrave. „Florbal znamená pre mňa kus života, pretože sa mu venujem už dlhšie a rozhodla som sa, že budem v ňom pokračovať. Rada by som sa dostala do reprezentácie junioriek a neskôr aj žien.“ O tejto nadanej slečne je známe, že ako viacero jej rovesníčok sa naháňa s hokejkou medzi chlapcami. „S chalanmi sme v Partizánskom vytvorili dobrý kolektív a mne sa s nimi hrá super. Navyše je pre mňa náročnejšie presadiť sa medzi nimi, no to ma práve láka, hoci niektoré súboje sú veľmi náročné.“



Odoberajte newsletter